Dacă sunteţi în oraş şi vreţi să mergeţi la toaletă, nu aveţi decât să vă ţineţi până acasă, până la gară sau până faceţi consumaţie într-un local. Prea puţinele toalete ecologice nu sunt deschise oricând şi oricui are nevoie.
Una dintre explicaţii ar fi aceea că toaleta nefolosită nu este murdară, deci cineva scapă de o sarcină neplăcută - aceea de a o curăţa.
Toaleta ecologică de pe bulevardul Independenţei este ţinută sub lacăt deoarece este montată acolo pentru angajaţii chioşcurilor. Singura baie publică deschisă în zonă este cea din Piaţa Unirii, însă acolo există un anumit program. Dacă ajungi prea devreme, prea târziu sau într-o zi de sărbătoare, o găseşti închisă.
Toaleta ecologică din Târgu Cucu (cea din fotografii) a fost deschisă câteva zile, în primăvară, când erau mai mulţi muncitori în zonă. În rest a fost mereu cu lacătul pus. În zonă ar mai fi o baie în piaţa de la Hala Centrală.
Şi ce să faci în aceste condiţii? Să străbaţi sute de metri în căutarea unui alt loc legal pentru soluţionarea problemei? Camere de supraveghere sunt pe toate străzile, iar amenzi pentru cei ce folosesc tufişurile şi colţurile clădirilor pe post de baie chiar se dau! Iar sancţiunile ajung la 500 de lei!
Oamenii bolnavi, bătrânii, copiii ce să facă? Să nu mai iasă din casă? Sau să meargă la gară? Şi dacă sunt în Păcurari?