Restaurant McDonald`s din Constanţa, amendat cu 10.000 de lei din cauza igienei deficitare

luni, 17 iunie 2024, 21:54
1 MIN
 Restaurant McDonald`s din Constanţa, amendat cu 10.000 de lei din cauza igienei deficitare

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa au dat o amendă de 10.000 de lei unui restaurant McDonald`s din municipiu, unde au găsit murdărie, resturi alimentare pe jos şi coşuri de gunoi fără capac. Totodată, ei au dispus suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au transmis că, în urma unui control făcut la McDonald`s City Park, s-a constatat că întreg pavimentul din blocul alimentar este neigienizat. Astfel,  acesta prezenta resturi de materii primă/finită (felie burger, cartofi prăjiţi etc.), iar sub agregatele din bucătărie s-au identificat resturi de diferite alimente, ambalaje din plastic.

Citiți și: Protecţia Consumatorului a pus lacăt, temporar, pe magazinul Selgros Iaşi

În plus, la colţurile de îmbinare a pereţilor cu pavimentul exista un grad ridicat de murdărie, ceea ce denotă faptul că nu s-a făcut o igienizare corespunzătoare. De asemenea, între camera frig şi congelare a materiilor prime s-a găsit un gândac mort, acesta fiind ”un vector de transmitere a microbilor”.

Citiți și: Selgros se redeschide astăzi: ”Acum am semnat decizia de redeschidere”

Totodată, comisarii au constatat că, în partea din faţă, unde sunt servite preparatele, se utilizează coşuri de gunoi fără capac, acestea fiind încărcate excesiv cu gunoi menajer. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat o amendă de 10.000 de lei/1.500 de lei în 15 zile şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, adică igienizarea completă şi corectă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii