anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rețeaua de transport public în comun va fi extinsă în zona comunei Holboca

GALERIE
autobuze, holboca
  • autobuze, holboca
- +

În ședința de Consiliu Local din 24 septembrie 2020 a fost votat și un proiect care privește aprobarea unui acord de parteneriat între Municipiul Iași și Comuna Holboca pentru exploatarea în interes comun a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate.
 

Primarul Mihai Chirica a explicat într-o conferință de presă că acordul presupune ca Municipiul Iași să asigure, prin Compania de Transport Public Iași, prelungirea traseului 3B de la Rond Dancu până în localitatea Rusenii Noi, în funcție de fluxurile de călători și eficiența economică, precum și să elibereze legitimații de călătorie persoanelor cu domiciliul situat pe raza Comunei Holboca.

Pe de altă parte, Comunei Holboca îi revine responsabilitatea amenajării stațiilor de călători și să acopere financiar tariful de călătorie pentru persoanele beneficiare de gratuități sau subvenții la transportul public local.

Acordul urmărește deplasarea în condiții de siguranță și confort a persoanelor, susținerea dezvoltării economice a localităților implicate prin realizarea unei infrastructuri de transport moderne, protecția categoriilor sociale defavorizate prin compensarea costului transportului de la bugetul local, satisfacerea cu prioritate a nevoilor de deplasare a populației prin servicii de calitate, rezolvarea problemelor de ordin economic, social și de mediu ale localităților implicate, utilizarea eficientă a fondurilor publice în activitatea de administrare sau executare a utilizatorilor serviciului de transport public local.

Sursa: pagina de Facebook Primaria Iasi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.