Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Fiul filosofului Andrei Pleşu, în “plasa” Poliţiei

Reţeaua hi-life. Opt tineri din Iaşi şi Bucureşti au fost reţinuţi de DIICOT

GALERIE
dosar droguri
  • dosar droguri
- +

Dosar „greu“ al poliţiştilor şi procurorilor de la Antidrog Iaşi.  Ieri-dimineaţă, poliţiştii ieşeni au descins în mai multe locaţii din municipiul Iaşi, dar şi în Bucureşti şi în comuna ieşeană Probota, locul unor culturi. Anchetatorii erau pe urmele unor traficanţi de droguri de mare risc în care sunt implicate „vedete“ ale pieţei din Bucureşti, dar şi din Iaşi, cu toţii aprovizionându-se de la o cultură mănoasă din comuna Probota. În acest dosar sunt opt suspecţi, dintre care patru din Iaşi, trei din Bucureşti, dar şi un cetăţean britanic. 

Din Bucureşti, „capul de afiş“, nu atât ca urmare a implicării sale, cât mai ales a notorietăţii tatălui, este tânărul Mihai Pleşu, fiul filosofului Andrei Pleşu, care a fost adus aseară la Iaşi pentru a fi audiat. Pleşu se aproviziona cu droguri de la un bărbat din Marea Britanie, prin intermediul iubitei sale românce, care ţinea legătura cu primul. La rândul său, Pleşu aproviziona cu droguri pe Alupi Florin, din Probota, şi iubita acestuia, Sabina Gosav, care locuia în Copou. Aceasta din urmă vindea droguri prin cluburi din Iaşi, sau la petreceri private din aşa-numitul „hi-life“ al Iaşului.

Percheziţiile au avut o amploare extraordinare. Acestea au început ieri dis de dimineaţă, simultan, în 9 locaţii din Iaşi, în satul Perieni din comuna Probota, dar şi Bucureşti, toate la ora 6 dimineaţa. În municipiul Iaşi, poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimina­lităţii Organizate Iaşi au descins la un PetShop de pe bulevardul Primăverii, vis-à-vis de Direcţia de Paşapoarte, dar şi la un bloc din zona Podu Roş, pe Splai Bahlui, precum şi la un bloc din Copou, în zona Super.

Vecinii au sunat la 112: Săriţi: hoţii!

Aici, poliţiştii au făcut percheziţie în apartamentul închiriat de către două fete, una dintre ele fiind vizată de anchetă, Sabina Grozav. Aici, o situaţie hilară a fost că imediat după ce mascaţii au spart uşa de apartament, vecinii au sunat la poliţie anunţând o spargere a unor hoţi. De aici, în jurul orei 11, poliţiştii de la Antidrog au ridicat-o pe Sabina Grozav care a ieşit din casă cu o pălărie imensă pe ochi, ochelari de soare şi un şal tras peste faţă, pentru a nu fi recunoscută. Aceasta era iubita lui Victor Foca, unul dintre distribuitori, şi a fost reperată vânzând droguri prin cluburile din Iaşi. Ea a fost ţinută sub supraveghere încă din vara anului trecut. „La data de 17 septembrie 2018, organele de urmărire penală s-au autosesizat cu privire la faptul că mai multe persoane care domiciliază pe raza judeţului Iaşi comercializează droguri de risc - cannabis (shunk) şi comprimate de ecstasy (MDMA) - mai multor consumatori de pe raza municipiului Iaşi. De asemenea, s-a reţinut faptul că o suspectă în cauză co­mercializează cannabis cu suma de 60 - 70 lei gramul în perioada când în municipiul Iaşi se organizează evenimente muzicale în diferite cluburi, cu specific tehno. Suspecta se aproviziona şi cu cantităţi de comprimate ecstasy, în ve­derea comercializării. În urma cercetărilor în cauză s-a stabilit faptul că unul dintre suspecţi se deplasează periodic în municipiul Bucureşti de unde se aprovizionează de la un alt suspect în cauză, cu diferite cantităţi de droguri, pe care apoi le-a transportat în municipiul Iaşi, în vederea comercializării.

S-a reţinut faptul că suspectul care locuieşte pe raza municipiului Bucureşti a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealerul din judeţul Iaşi, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înfiinţarea unei culturi ilicite de cannabis de tip in-door, sprijinit în acest sens de către concubina sa, care cunoştea toate detaliile legate de activităţile infracţionale derulate, sprijinindu-l şi implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii, suport financiar, comunicarea anumitor aspect persoanelor din legătura infracţională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri. De asemenea, în urma cercetărilor a rezultat faptul că sursa de aprovizionare cu droguri a suspectului din municipiul Bucureşti este o persoană de naţionalitate străină, respectiv de cetăţenie britanică, care la rândul ei a fost ajutată în activitatea infracţională de către concubina sa, cetăţean român“, au precizat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICO) Iaşi.

Probota, raiul canabisului din cluburi tehno

În comuna Probota, satul Perieni, poliţiştii Antidrog au găsit plante de cannabis cultivate în ghivece de plastic, într-o cameră dintr-o casă bătrânească. Aici, poliţiştii au găsit şi o arbaletă şi un detector de metale, pe lângă plantele de cannabis. Plantele de cannabis erau îngrijite de Florin Alupi. Acesta mai era ajutat în îngrijirea plantelor şi distribuirea acestora de către Cătălin Lucaci şi Victor Foca. Vecinii care locuiesc lângă casa în care Alupi cultiva droguri au spus că aparţine unei femei, care este plecată în Italia, la muncă. „Locuia o femeie, care este plecată în Italia. Fiul ei locuieşte aici, l-am văzut de multe ori cu o motocicletă. Are şi un căţel alb. Îl vedem mai mult vara“, ne-a spus un vecin. Cei reţinuţi vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri