Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu

sâmbătă, 23 decembrie 2023, 18:59
2 MIN
 Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu le-a făcut fanilor o nouă surpriză! Fostul jurat de la Chefi la cuțite le-a dezvăluit urmăritorilor săi rețeta sa de piftie de porc, unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale de sărbători.
 

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați și iubiți bucătari din România. Și, nu de puține ori, fostul jurat de la Chefi la cuțite împărtășește rețete secrete. De această dată, el a prezentat o rețetă de piftie de porc, preparatul care nu lipsește de pe masa românilor de Crăciun sau Revelion.

„Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, a dezvăluit chef Cătălin Scărlătescu.

Iată ingredientele:

500 g pulpă de porc
500 g picioare de porc
1 kg cap de porc, neapărat urechi
2 morcovi mari
o rădăcină de păstârnac
o ceapă
sare
piper boabe
1-2 căpățâni de usturoi pisat

Mod de preparare:

Picioarele și capul de porc se pârlesc și se rad bine cu lama cuțitului pentru a fi curățate, se spală și se pun la fiert împreună cu restul cărnii. Se ia spuma de deasupra constant, iar ulterior se adaugă legumele curățate (morcovii, păstârnacul, ceapa) și spălate și se pun sare și piper după gust.

Ulterior, se mai lasă carnea să fiarbă la foc mic până se desprinde de pe oase. Se scoate într-o cratiță și se curăță de oase, apoi se taie în bucăți potrivite. Apoi se pune în castroanele sau în vasele în care vreți să faceți piftia. Se pisează usturoiul și se adaugă în supa rezultată după strecurarea zemii în care au fiert carnea și legumele. Supa strecurată se toarnă peste carne și vasele se bagă la frigider pentru a se răci mai repede. Apoi, le puteți servi!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii