Secretul „Puiului galben”: producătorii ieșeni explică pas cu pas metoda. „Nu e nimic nesănătos”. Ce spun autorităţile sanitare locale?
Scandalul “Puiului vopsit” a stârnit un val de reactii critice din partea marilor (...)
citeste totvineri, 29.03.2024
Nici nu mai ştiu când am auzit pentru prima oară de Reuben sandwich (să fi fost în Seinfeld? Chiar nu-mi amintesc).
Cert este că această delicatesă newyorkeză m-a cam surprins: mă aşteptam să fie vorba, dată fiind notorietatea transatlantică a preparaţiei, la ceva ingrediente mai de soi. Şi când colo, ce să vezi? Carne conservată şi varză murată! Aşa că vă daţi seama că restul ingredientelor (pâine, brânză, sos) trebuie să fie de cea mai bună calitate, fiindcă importanţa lor nu e câtuşi de puţin de neglijat pentru reuşita preparatului final.
225 g varză murată (sauerkraut), 250 g carne conservată (salted beef), tăiată în 8 felii, 8 felii de Emmenthal (şvaiţer), 8 felii de pâine de secară, 4 linguri de Russian dressing sau Thousand Island dressing (revin!), 4 linguri de unt.
Spălaţi varza murată (mai intens, dacă vi se pare prea acră/sărată). Scurgeţi-o bine, ba chiar presaţi-o. Luaţi patru felii de pâine, ungeţi-le pe fiecare cu câte 1/2 lingură de sos. Puneţi deasupra 2 felii de carne, câte un sfert din cantitatea de varză şi 2 felii de brânză. Ungeţi celelalte felii cu sosul rămas şi puneţi-le capac.
Topiţi 1 lingură de unt într-o tigaie, prăjiţi 2 sandviciuri pe o parte (2-3 minute). Întoarceţi-le cu grijă, adăugaţi încă 1 lingură de unt şi rumeniţi-le şi pe faţa a doua. Repetaţi operaţiunea cu celelalte două Reuben sandwich. Serviţi imediat.
Cât despre sosurile cu pricina, desigur că americanii găsesc respectivele dressing-uri gata îmbuteliate (în magazinele noastre, recunosc, chiar nu m-am uitat după ele). Dar le putem face foarte simplu acasă, pentru că Russian e un amestec de maioneză cu ketchup, condimentat cu hrean, ardei iuţi, arpagic verde şi alte condimente, în timp ce Thousand Island e tot o maioneză cu ketchup (mai puţin), la care se adaugă boia, Worcestershire Sauce, muştar, oţet, smântână, Tabasco, plus diverse ingrediente mărunt tocate precum castraveciori în oţet, ceapă, ardei gras, măsline verzi, ouă fierte tari, pătrunjel, arpagic verde, usturoi etc.
Presupun că aţi înţeles ideea, aşa că, deocamdată, nu mai insist. Însă, cine ştie, poate revin altădată cu mai multe detalii…
Gigondas Terasse du Diable 2015, Vieux Telegraphe
Iată un vin mirabil, care reuneşte o sumă de paradoxuri tipic franţuzeşti: e foarte uşor de înţeles, chiar dacă s-a născut sub o zodie de mister; e de voie bună, dar te îndeamnă, ferm, la meditaţie; are o textură compactă şi totuşi curge pe gât ceva de speriat. Pe scurt, “Terasse du Diable” nu te va lăsa indiferent, oricât ai vrea să crezi că le-ai văzut pe toate... Avem de-a face cu un cupaj caracteristic văii Ronului (Grenache, Mourvèdre şi Clairette), fermentat în cuve de beton, maturat 20 de luni în butoaie mari de stejar şi îmbuteliat fără filtrare.
Buchetul este gingaş, cu fructe negre, violete şi senzaţii mentolate. Corpul este de o eleganţă aparte, cu taninuri super-şlefuite, carnale, satinate, tot ansamblul fiind bine susţinut de o remarcabilă aciditate. Gustul este intens şi complex, împletind cu iscusinţă aromele de vişine supracoapte cu cele de cireşe negre amare, la care se adaugă, dar cu multă parcimoniozitate, aluziile condimentate imprimate de lemn. O să închei aici, dar cred că v-aţi prins deja: vinul ăsta m-a cam fermecat!
Cuvinte cheie: + Russian dressing, Thousand Island dressing, Iasi, Seinfeld
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
IMAGINEA ZILEI: fața occidentală a aeroportului Iași după ce s-a deschis marelui public
4,25 milioane de dolari pentru cel mai scump medicament din lume
Bulevardul Socola, închis pe jumătate. Pe unde au fost deviate autobuzele
VIDEO PRIMELE IMAGINI cu craterul format de prăbușirea dronei, la 8 km de Brăila
Prognoză meteo pentru luna aprilie: Temperaturi peste cele normale. În ce zone sunt anunțate ploi
Ciucă se gândește la o confruntare cu Ciolacu la alegerile prezidențiale
Miroslava – comuna cea mai mare și cea mai bogată din regiune. Încotro? (P)
Gamificarea: o aventură magică la școala primară Lorelay! (P)
Este videochatul o nouă cale către independența financiară a fetelor? (P)
Dealer de droguri cu sute de comenzi, iertat de judecători: „A făcut progrese în plan spiritual”
Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Ce pot indica modificările patologice ale examenului de urină? (P)
Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat
Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea
Pavel LUCESCUCine profită de madam Şoşoacă |
Alexandru CĂLINESCUDistrugerea statuilor |
pr. Constantin STURZUDe ce este atât de aspru Postul Mare? |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă? |