Chirica: 4 dosare / Alexe: 3 dosare. De ce totuşi cei doi nu au motive de îngrijorare până în ziua alegerilor?
Daca cei doi vor câstiga la viitoarele alegeri locale înca o tura în fruntea insti (...)
citeste totjoi, 28.03.2024
Vine mai la vale o reţetă foarte simplă şi tare gustoasă, concepută parcă special pentru zilele friguroase. Dar şi pentru cei/cele care vor să se laude prietenilor că „vai, dragă, n-am mâncat azi decât o salată!”.
Şi cum, din punct de vedere nutriţional, salata caldă de ciuperci nu mi se pare foarte departe de clasicele ciuperci cu maioneză, sper să fie primită cu un entuziasm măcar comparabil. Drept pentru care vă invit să notaţi:
*) 1 pachet de ciuperci congelate, de mai multe soiuri,
*) 1 ceapă,
*) 100 g salam de Sibiu,
*) 1 căţel de usturoi,
*) 4 linguri de ulei,
*) câteva fire de pătrunjel,
*) sare şi piper.
Căliţi uşor usturoiul în ulei (aveţi grijă să nu se ardă!). Eliminaţi-l şi puneţi la călit ciupercile, aşa congelate cu sunt. Săraţi, piperaţi şi continuaţi coacerea vreo 20 de minute (sau până când lichidul s-a evaporat de-a binelea). Stingeţi focul, presăraţi pătrunjelul, curăţat, spălat şi tocat.
Eliminaţi pieliţa salamului şi tăiaţi-l cubuleţe. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o peştişori. Puneţi-le pe toate, inclusiv ciupercile, într-un castron. Adăugaţi şi restul de ulei, amestecaţi şi mai verificaţi o dată dacă mai e nevoie de sare ori piper. Dacă doriţi şi ceva acru, oţet ori zeamă de lămâie (mai bine!), fireşte că nu mă pot opune.
Variante? Păi nenumărate, ca la orice salată. Fireşte că puteţi folosi ciuperci proaspete (da-s mai greu de găsit aşa, amestecate). Sau puteţi folosi ciuperci de-un singur soi (da-i păcat, că-i mai salată cu mai multe feluri, amestecate). Desigur, în loc de salam de Sibiu puteţi folosi şi vreun alt preparat pe care-l aveţi la îndemână (salam italian, cârnaţi uscaţi etc.) Şi, evident, se serveşte caldă.
V2 roze 2018, Villa Vinèa
Un cupaj de Zweigelt şi Pinot Noir, sobru şi elegant, pentru cei care-şi doresc un roze sec, mineral şi cu delicate accente de fructe roşii. Un foarte reuşit vin de gastronomie, realizat într-un stil ce aminteşte de rozeurile provensale. Culoarea este roz carmin, iar nasul aduce delicate note de căpşuni, lime şi anason. Corpul este musculos, cu alcool bine integrat şi o textură ce face trimitere către un vin roşu. Gustul vine cu cireşe de mai, corcoduşe şi vişine, la care se adaugă impresii calcaroase. Postgustul e lung, cu citrice amărui, ierburi condimentate şi o plăcută astringenţă. Se exprimă cel mai bine dacă e răcit cu moderaţie (8-10 grade).
Cuvinte cheie: + salata calda, ciuperci, Iasi, zile friguroase
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Cât costă kilogramul de miel de Paște: ”Nu-mi pot permite luxul ăsta”
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Rusia a primit un avertisment scris de la SUA înainte de atacul terorist de la Moscova
Cazul fetiţelor încurcate la externarea din maternitatea Ploieşti: ce sancțiune a primit asistenta
Ploieşti: Ce a păţit asistenta care a încurcat doi bebeluşi la externare
În pofida războiului, economia ucraineană a crescut cu 5,3% în 2023
Economia SUA a înregistrat o creştere peste estimări în trimestrul patru din 2023
Boloş: Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu
Manchester City a transferat un fotbalist american de 14 ani
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Modificări: Tramvaiul 6 (Dacia – Târgu Cucu) va circula până în Tătăraşi Nord
Orașul din România de două ori mai mare decât Bucureștiul în care mulţi ieşeni îşi petrec vacanţa
Philipp Plein şi-a părăsit logodnica pentru o ieşeancă. Tânăra din Paşcani e însărcinată
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: 199 lei
Prahova: Bărbat ucis cu un singur pumn după o ceartă pe modul în care a parcat maşina
Dan Şucu anunţă că merge cu galeria Rapidului la meciul cu U. Craiova
Preţul aurului a urcat joi la 327,8351 lei/gram, o nouă valoare record
Nou scandal: Postări cu soldaţi israelieni care se joacă cu lenjeria intimă a femeilor din Gaza
Prefectul Cojocaru acuză conducerea Aeroportului Iaşi de "politizare cu penali"
Conferința ,,BRICS și ordinea economică mondială”, la sediul Academiei Române din Iași
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
Ministrul Energiei explică modul cum va fi aplicată schema de plafonare la gaze şi energie
Noi măsuri în privinţa sistemului electronic RO e-Factura. Ce măsură anunţă Guvernul
Integritatea hibridă a lui Herman von Hebel, preşedintele Comisiei Pre-Vetting din Republica Moldova
STUDIU - Gheaţa polară se topeşte şi modifică rotaţia Pământului: Timpul însuşi este afectat
Grav accident rutier în Dolj, unde două maşini s-au ciocnit, iar una a luat foc
Luis Enrique şi Hansi Flick, pe lista scurtă pentru a-i succede lui Xavi la FC Barcelona
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte
Ucraina afirmă că a doborât peste noapte 26 de drone de atac ruseşti
Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează primul album country
Grecia: Cele mai ridicate temperaturi pentru luna martie din ultimii douăzeci de ani
Dan CONSTANTINMoştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
George ŢURCĂNAŞUDespre discursul regionalist din Moldova (II) |
Bogdan ILIESCUSpărgătoarea de coduri |