Reţetă pentru angajaţi care să aducă milioane
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Reţetă pentru angajaţi care să aducă milioane

GALERIE
Schipor Dan-consultant management
  • Schipor Dan-consultant management
- +

Cu ceva timp în urmă scriam despre una dintre problemele principale cu care se confruntă mediul de afaceri din zona noastră, mai exact despre cum “găsim oameni buni”. Scriam atunci că “oameni buni” este un concept care ar mai trebui rafinat şi că, în căutarea unei resurse umane cu anumite competenţe, ar trebui să fim mai specifici pentru a nu ne crea aşteptări exacerbate.

 

 Totodată, concluzionând ca totuşi resurse competente nu se găsesc uşor, am dat câteva soluţii de management strategic pentru atragerea şi formarea unor astfel de resurse umane.
Datorită complexităţii subiectului şi unor discuţii avute între timp cu colegi mei şi cu clienţi interesaţi de acest subiect am simţit nevoia să merg mai deparate cu analizarea acestui fenomen. Am ajuns la fundamentarea unui sistem de management care să ne ajute să creştem performanţa echipei de management pe care o avem la dispoziţie. Sistemul se numeste OPTIMI (i-am dat un nume pentru a fi mai uşor de reţinut şi urmărit în aplicare) iar numele provine de la punctele principale asupra cărora trebuie intervenit în procesul de management pentru a putea creşte în mod controlat performanţa echipei de management pe care o avem la dispozitie: O – organigrama; P – performanţa; T – targete; I – incentive (stimulente); M- măsurarea (rezultatelor); I – instrumentele de management utilizate.
Ce trebuie menţionat încă de la început este că intervenţia asupra acestor şase puncte din managementul unei organizaţii trebuie facută succesiv în ordinea menţionată de către numele sistemului. Schimbarea ordinii de intervenţie, deşi crează rezulatate mai bune decât lipsa oricăruit tip de intervenţie, scade totuşi predictibilitatea rezultatelor pe care le vom obţine.
Prin urmare trebuie început cu reanalizarea organigramei pentru ca atribuţiile fiecărei poziţii de management să fie foarte clar definite iar suma acestor funcţiuni să acopere toată gama de procese şi competenţe de care organizaţia are nevoie pentru a crea plusvaloare. Totodată trebuie avut grijă la punctele de interferenţă între anumite funcţii din organigramă şi la gradul de compatibilitate între poziţia din organigramă şi comportamentul persoanei care ocupă acea funcţie. Aici recomand utilizare unui sistem licenţiat de analiză comportamentală şi nu numai percepţia personală a managerului superior faţă de comportamentul unei persoane.
Urmează apoi evaluarea potenţialului de performanţă a persoanei responsabile de fiecare poziţie din organigramă şi stabilirea unor indicatori de performanţă în concordanţă cu potenţialul acesteia şi obiectivele firmei.
Pasul următor îl constituie stabilirea sau reevaluarea targhetelor pentru fiecare manager în parte, atât a celor financiare cât şi a celor nonfinanciare legate în special de dezvoltarea unor abilităţi necesare pentru funcţia pe care o deţine şi la care nu excelează.
Urmează apoi stabilirea sistemului de incentive (stimulare): salarizare, bonusare, recompensare şi penalizare care să realizeze alinierea rezultatelor organizaţiei cu ale fiecărui manager în parte pentru a asigura convergenţa acţiunilor echipei de management.
Sistemul nu poate funcţiona fără ultimele două etape care de fapt asigură că tot ceea ce s-a făcut în fazele anterioare va fi pus şi în practică. Acesta sunt:
-         Măsurarea rezultatelor care se ocupă cu stabilirea şi monitorizarea rapoartelor care vor fi utilizate pe parcursul desfăşurării activităţii organizaţiei.
-         Alegerea instrumentelor optime de management pentru gestiunea fiecărei poziţii din organigramă şi a proceselor fiecărui departament în parte.
Sistemul prezentat mai sus a fost testat pe mai multe organizaţii din diferite domenii de activitate şi sunt în măsură să vă asigur că funcţionează dacă este implementat corect. Sper să îl fi prezentat suficient de clar în cele de mai sus pentru a-l putea utiliza în organizaţiile voastre. Mult success!

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.