marti, 19.03.2024
Risotto cu parmezan și verdeață este un preparat extrem de simplu și rapid de gătit. Nu ai nevoie de experiență prea mare în bucătărie, iar dacă respecți pașii, vei obține o masă delicioasă, pe placul familiei. Ingredientele sunt puține, însă ele vor oferi o savoare aparte preparatului.
Pentru a obține un preparat delicios, folosiți supă obținută din mai multe tacâmuri de pui în loc de apă. Aceasta va oferi o savoare diferită preparatului.
Ingrediente pentru șase porții:
400 gr. orez de calitate, cu bob scurt
100 gr. parmezan ras
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1,3 litru supă limpede
200 ml vin alb sec
2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
2 linguri chives tocate mărunt (opționale dar le recomand)
2 linguri unt nesărat
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început trebuie să încălzim supa de pui, la foc mic, pentru a se păstra caldă cât timp vom pregăti risotto cu parmezan și verdeață. Aceasta trebuie să fie fierbinte pentru a nu opri fierberea.
2. Curățăm ceapa și cățelul de usturoi și le tocăm mărunt.
3. Luăm o cratiță medie ca mărime și punem trei linguri de ulei, apoi o punem pe foc mediu. Adăugăm ceapa tocată cu trei sferturi linguriță sare și se gătește circa 7 minute, amestecând frecvent, până ceapa s-a înmuiat.
4. Adăugăm usturoiul tocat fin și mai lăsăm totul pentru aproximativ jumătate de minut, apoi punem orezul, pe care îl gătim trei minute, amestecând constant. Lăsăm până ce acesta capătă un aspect translucid.
5. Adăugăm vinul și amestecăm continuă aproximativ trei minute, până când acesta este absorbit. Lichidul în care fierbe orezul va căpăta un aspect lăptos.
6. După ce vinul a fost absorbit, adăugăm câte un polonic de supă fierbinte. Lichidul este adăugat puțin câte puțin, amestecând continuu. Risotto va căpăta o textură cremoasă.
7. După ce am pus aproximativ un litru de supă, lăsăm până când fierbe orezul, amestecând din când în când. Dacă preparatul rămâne fără lichid, mai adăugăm câte un polonic de supă. Atunci când este cremos la exterior dar crocant în mijloc, orezul este gata.
8. Când orezul este gata, se ia de pe foc și se adaugă parmezanul ras, untul, pătrunjelul și chives tocat. Nu uitați de zeama de lămâie, care se adaugă tot acum. Amestecăm bine cu o lingură de lemn până când untul și parmezanul sunt complet absorbite.
9. Se adaugă sare și piper după gust, iar preparatul este gata de servire.
Cuvinte cheie: + retete, risotto, cu parmezan și verdeață
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Numărul trei din Hamas a fost ucis de o operaţiune israeliană, afirmă SUA
Idei de cadouri pentru cei dragi - Cum să îi surprinzi plăcut! (P)
Revine zăpada la Iaşi: Lapoviță sau ninsoare în mare parte din țară, până joi seară
Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea privind relaţia cu Trump
Medic: Să nu uităm că accidentul vascular cerebral se poate face şi la copii
Prognoza meteo: Ne aşteaptă un început de aprilie mai călduros decât normalul termic
Dan Voiculescu șantajează PSD-PNL cu candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei
Iubitul Arynei Sabalenka, Konstantin Koltsov, a murit la vârsta de 42 de ani
Azi, Simona Halep revine pe teren. De la ce oră ar putea începe partida
Interviu ZdI TV - Bilanț la Tomești: ce s-a construit și ce urmează
Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate
Ce relații comerciale mai are Iașul cu Rusia. S-a redus diferența dintre importuri și exporturi
Pasionații de programare și hardware se pot înscrie la concursul național iTEC
Fiscul vrea să-i scoată la mezat bunurile unei femei care a avut un atelier de confecții
Peisagiștii evită să participe la o licitație a Primăriei pentru finalizarea unor „părculețe”
FOTBAL Leo, trezeşte-te, că nenoroceşti fotbalul ieşean! Cine-i arată lui Grozavu bârna din ochi?
Lista celor 10 finaliști pentru Premiul Național pentru Proză „Ziarul de Iași” 2024
In memoriam Paulică Răileanu, un reputat profesor al Politehnicii ieșene
Lista școlilor unde pot începe lucrări: Primăria a semnat opt contracte
Bosch va monta pe tramvaiele din Iași sisteme „inteligente” pentru evitarea accidentelor
O tânără din Iaşi, designer pentru celebrul brand adidas. A absolvit London College of Fashion
Proiectul A8 a ajuns „bătaia de joc a Guvernului Ciolacu/Ciucă”
O hoaţă a atacat o femeie chiar dacă era însoţită de un bărbat
NATO, confruntarea Vestului cu Rusia, ambițiile lui Klaus Iohannis
„D-ale noastre, ale studenţilor”. Tableta de duminică: astăzi, despre „gen”, „deci” şi „fără deci”!
VIDEO Dronele ucrainene au pătruns 1.000 de km în Rusia și au aruncat în aer două rafinării
VIDEO Un român este cel care a dat ”voce” deșertului Arrakis în superproducția Dune 2. Cine este
Duelul reftorilor sau cum reftorul Tudorel a întins floreta iar reftorul Caşcaval i-a luat maul
Cosmin PAȘCAAlianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin? |
Briscan ZARABunici obraznici |
Cristina DANILOVNoi, femeile |
Nichita DANILOVÎntre artă şi credinţă |