Pe această vreme caniculară ce poate fi mai bun decât o înghețată făcută în casă? Mai jos aveți rețeta de la două inghețate delicioase: cu ciocolată sau cu căpșuni
Inghetata de ciocolata
Ingrediente:
- 45 g pudra de cacao;
- 250 g frisca;
- 200 ml lapte integral;
- 75 g zahar;
- galbenusurile de la 6 oua mari;
- vanilie dintr-o pastaie;
- un varf de sare.
Instructiuni:
- Pune pe foc, intr-un vas mediu, frisca, laptele, zaharul si pudra de cacao;
- Lasa pana incepe sa fiarba, apoi inchide focul;
- Separat, amesteca galbenusurile si sarea;
- Adauga, treptat, amestecul de lapte peste cel de galbenusuri;
- Pune amestecul final din nou la foc mediu si lasa pana cand compozitia incepe sa se prinda de lingura. Adauga vanilia;
- Pune amestecul intr-un vas de portelan sau metal si lasa la racit;
- Dupa racire, da totul la congelator;
- Optional, poti pune in compozitie o lingurita de nes si poti presara deasupra 100 g de nuci tocate.
-
- CITIȚI ȘI: Salate de vară – rețete. Care sunt cele mai răcoritoare combinații de legume și fructe
Retete de inghetata de casa cu fructe
Inghetata de casa este gustoasa si sanatoasa, potrivita chiar si pentru copii.
Inghetata de capsune
Ingrediente:
- 250 g de capsune taiate bucati;
- 150 g de zahar;
- 200 g de frisca;
- 200 ml de lapte integral;
- un varf de sare.
CITIȚI ȘI: REŢETE DE POST. Trei metode simple de a găti de POST
Instructiuni:
- Amesteca bucatile de capsuni cu 75 g de zahar intr-un bol mediu;
- Lasa pentru 15 minute pentru a permite capsunelor sa isi elibereze sucul;
- Amesteca fructele la blender;
- Separat, amesteca frisca si laptele integral, sarea, restul de zahar si capsunile pasate;
- Lasa sa stea pentru 15-20 de minute, apoi da compozitia la congelator pentru cel putin 10-12 ore.
Publicitate și alte recomandări video