REȚETE Cum se face înghețata cu ciocolată sau căpșuni

vineri, 26 iulie 2024, 13:24
2 MIN
 REȚETE Cum se face înghețata cu ciocolată sau căpșuni

Pe această vreme caniculară ce poate fi mai bun decât o înghețată făcută în casă? Mai jos aveți rețeta de la două inghețate delicioase: cu ciocolată sau cu căpșuni

Inghetata de ciocolata

Ingrediente:

  • 45 g pudra de cacao;
  • 250 g frisca;
  • 200 ml lapte integral;
  • 75 g zahar;
  • galbenusurile de la 6 oua mari;
  • vanilie dintr-o pastaie;
  • un varf de sare.
Instructiuni:
  1. Pune pe foc, intr-un vas mediu, frisca, laptele, zaharul si pudra de cacao;
  2. Lasa pana incepe sa fiarba, apoi inchide focul;
  3. Separat, amesteca galbenusurile si sarea;
  4. Adauga, treptat, amestecul de lapte peste cel de galbenusuri;
  5. Pune amestecul final din nou la foc mediu si lasa pana cand compozitia incepe sa se prinda de lingura. Adauga vanilia;
  6. Pune amestecul intr-un vas de portelan sau metal si lasa la racit;
  7. Dupa racire, da totul la congelator;
  8. Optional, poti pune in compozitie o lingurita de nes si poti presara deasupra 100 g de nuci tocate.
  • Retete de inghetata de casa cu fructe

    Inghetata de casa este gustoasa si sanatoasa, potrivita chiar si pentru copii.

    Inghetata de capsune

    Ingrediente:

    • 250 g de capsune taiate bucati;
    • 150 g de zahar;
    • 200 g de frisca;
    • 200 ml de lapte integral;
    • un varf de sare.

    CITIȚI ȘI: REŢETE DE POST. Trei metode simple de a găti de POST

    Instructiuni:

    1. Amesteca bucatile de capsuni cu 75 g de zahar intr-un bol mediu;
    2. Lasa pentru 15 minute pentru a permite capsunelor sa isi elibereze sucul;
    3. Amesteca fructele la blender;
    4. Separat, amesteca frisca si laptele integral, sarea, restul de zahar si capsunile pasate;
    5. Lasa sa stea pentru 15-20 de minute, apoi da compozitia la congelator pentru cel putin 10-12 ore.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii