Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

REȚETE Hamburgeri de dovleac și orez

GALERIE
hamburgeri, dovleac, orez
  • hamburgeri, dovleac, orez
- +

Hamburgerii de dovleac și orez se prepară în 5 minute și se gătesc în 25 de minute. 

 


INGREDIENTE
Pentru o porție:
 150 g dovleac
 40 g orez
 jumătate de linguriță de turmeric
 jumătate de cățel de usturoi
 jumătate de linguriță de boia afumată
 1 lingură de făină
 chili (după gust)

MOD DE PREPARARE
Hamburgerii cu dovleac și orez sunt o gustare perfctă pentru cei ce țin post. O porție are doar 170 de calorii și este bogată în betacaroten, vitamina A, antioxidanți și fibre.

Cum se prepară hamburgerii din dovleac și orez 
Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Orezul alb fierbe în cam 7 – 10 minute, pe când cel integral poate fierbe în circa 10-20 minute. După fierbere se condimentează cu turmeric, boia, chili și usturoi.
În timp ce orezul se gătesște, pregătim dovleacul. Se curăță și se taie în cuburi. Acesta se poate găti la microunde (6 minute), la cuptor (30 minute) sau la aburi (20 minute).
Orezul și dovleacul se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Se gustă și se mai adaugă condimente, în funcție de gustul fiecăruia. Se dă la rece timp de 10 minute. După ce se scoate de la frigider se adaugă lingura de făină și se amestecă bine. Cine are boala celiacă poate înlocui făina cu mălai fin.
Cu ajutorul unei linguri și a mâinilor umezite cu apă, se formează hamburgeri de dovleac cam de aceeași mărime.
Într-o tigaie în care am încins 1 lingură de ulei gătim hamburgerii la foc mediu, timp de 5 minute pe fiecare parte.
Hamburgerii de dovelac cu orez se servesc în chifle cu salată sau ca atare lângă o garnitură de cartofi sau legume.
Evaluează

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri