anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

REȚETE Murături asortate, reţeta lui Horia Vîrlan

GALERIE
muraturi
  • muraturi
- +

Cel mai simpatic bucătar s-a pregătit deja de iarnă, aşa că, dragi gospodine, luaţi aminte şi fiţi cu ochii pe el! Maestrul bucătar Horia Vîrlan e priceput la murături crocante în saramură și nu numai. Ne-a dat cele mai utile sfaturi!

Trucuri pentru murături perfecte

"Secretele mele. În primul rând, legumele trebuie să fie foarte proaspete, apoi trebuie să fie bine spălate şi zvântate. Sarea folosită este bine să fie de salină (fără iod), iar borcanele trebuie să fie perfect spălate şi opărite. De aici, încolo, nu mai este decât experienţă şi muncă", ne-a spus Horia Vîrlan.

Murături asortate, rețeta lui Horia Vîrlan
Ingrediente:  Pentru un borcan de 5 litri sunt necesari: 1,5 kg castraveciori mici, culeşi cu o zi înainte, spălaţi şi zvântaţi bine, 4 ardei iuţi, spălaţi şi zvântaţi bine, 2 buc. conopidă mici spălate, rupte în bucheţele şi zvântate, 3 buc. ardei capia spălaţi şi zvântaţi, 4-6 ardei iuţi roşii spălaţi şi zvântaţi, 3 buc. morcovi medii spălaţi şi zvântaţi, apoi tăiaţi în două, 1 buc. varză roşie mică, spălată şi tăiată în sferturi, 1 căpăţână usturoi curăţat, 1 ţelină medie cu frunze verzi, curăţată şi tăiată felii groase, 3 buc. hrean, 2 crengi de mărar cu floare, 1 l de oţet de murături, 2 l de apă, 3 linguri de sare, 3 linguri de zahăr tos, condimente pentru murături.

Preparare: Fierbeţi apa şi oţetul şi amestecaţi cu sarea şi zahărul, iar la sfârşit puteţi adăuga condimente pentru murături. Aşezaţi ½ din mărarul, hreanul, usturoiul şi ardeii iuţi pe fundul borcanului, apoi puneţi, alternând, toate legumele. Adăugaţi restul de mărar, hrean, usturoi şi ardei iute, apoi turnaţi zeama şi scuturaţi bine borcanul pentru a permite bulelor de aer să se elibereze. Puneţi capacul şi aşezaţi borcanul într-un loc răcoros, iar după o lună aveţi murături asortate.

Sfaturi pentru castraveți murați crocanți și gustoși
Pentru castraveți murați crocanți și gustoși trebuie să:
- speli bine castraveții
- să opărești castraveții timp de 15 secunde și să-i scurgi bine de apă
- să opărești restul ingredientelor (căței de usturoi, hrean, ardei iute, care este opțional, frunze de vișin)

- să folosești apă curată și fără clor, dar și sare de salină, fără iod
- să așezi cu grijă castraveții în borcan, intercalând restul ingredientelor
- să torni saramura fierbine deasupra, mișcând borcanul ca să nu rămână bule de aer
- saramura se face adăugând o linguriță cu vârf de sare, la litrul de apă

Sursa: click.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.