REȚETE Vin fiert de Crăciun: cea mai bună şi simplă reţetă

luni, 23 decembrie 2019, 20:10
1 MIN
 REȚETE Vin fiert de Crăciun: cea mai bună şi simplă reţetă

În primul rând trebuie să ştii că cel mai bun vin fiert este cel roşu. Mergi într-un supermarket şi cumpără una-două sticle de vin demidulce, cu tărie medie. Nu contează neapărat marca, însă nu te zgârci să cumperi cel mai ieftin produs. Caută o marcă cunoscută.

După ce l-ai adus acasă, toarnă-l într-o carafă şi lasă-l să atingă singur temperatura camerei. Apoi, într-un vas, pune-l la fiert, la foc mediu. Atunci când începe să fiarbă, pune-i deasupra două-trei linguri de zahăr tos după preferinţe – dacă vrei să iasă mai dulce, pune mai mult.

Nu uita însă că, cu cât pui mai mult zahăr, cu atât aroma naturală a vinului se va estompa.

Amestecă vinul încet, cu o lingură de lemn până ce se dizolvă, iar apoi pune şi un baton de scorţişoară.
În niciun caz să nu adaugi praf de scorţişoară, pentru că vinul va căpăta un gust neplăcut, mult prea aromat.

Fierbe încă 5 minute şi apoi lasă-l puţin să se aşeze, departe de foc. După 10 minute, toarnă-l în căni şi oferă-l prietenilor.

După gust, îi poţi adăuga la final coajă de portocale, felii de mere, nucşoară, piper, cardamon, anason, etc. Nu amesteca însă prea multe condimente, pentru că rişti să strici vinul.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii