REȚETE Zacusca cu hribi

vineri, 27 septembrie 2024, 12:37
1 MIN
 REȚETE Zacusca cu hribi

Hribii sunt ciuperci sălbatice cu o aromă intensă și o textură cărnoasă. Zacusca preparată cu hribi este o adevărată delicatesă, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona invitații.

Iată rețeta de zacuscă de hribi:

Ingrediente:

– 4 kg hribi

– 2 kg ardei gras

– 2 kg gogoșari

– 1 kg morcovi

– 1 ceapă

– 1 kg roșii bine coapte

– 1 l ulei

– Foi de dafin, sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

· Fierbeți hribii în apă cu sare pentru 15-20 min. Scurgeți-i.

· Coaceți ardeii și gogoșarii pe grătar, decojiți-i și lăsați-i la scurs.

· Fierbeți roșiile până se desprinde coaja, apoi decojiți-le.

· Căliti ceapa și morcovul tăiat în ulei.

· Treceți toate ingredientele răcite prin mașina de tocat sau blender.

· Puneți compoziția într-un vas mare, adăugați treptat uleiul, roșiile și condimentele.

· Fierbeți totul la foc potrivit 60 min, amestecând constant.

· Puneți zacusca fierbinte în borcane curate și sterilizați-le în baie de aburi 30 min.

· Lăsați borcanele să se răcească, apoi depozitați-le la rece și întuneric.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii