Retragere cu surle şi trâmbiţe din fruntea judeţului, la un os mai mare?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

miercuri, 05.05.2021

Retragere cu surle şi trâmbiţe din fruntea judeţului, la un os mai mare?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Prin anumite cotloane ascunse ale politichiei de Bahlui, şi evident mai mult prin alea ocupate de anumite tabere ale partidoiului ieşean, cică se vorbeşte în ultima vreme, deocamdată în şoaptă, obligatoriu cu mâna la gură şi cu ochii la uşă, de o mare şi răsunătoare retragere din funcţie, o retragere cu torţe, stimaţi telespectatori.

Cică cel pe care îl bântuie în ultima vreme astfel de gânduri bizare ar fi nimeni altul decât, atenţiune - atenţiune, chiar nenea Măricel, dragi domni şi simpatice doamne! Nu, evident, nu ar fi vorba că omul s-ar fi săturat de politichie şi de trasul sforilor ori al curmeielor din administraţiune ori alte dregătorii publice; nici vorbă de aşa ceva. Deci nenea Măricel nu ar vrea să se ducă la pensioară, cum poate v-a trecut prin cap, că oricum mai are olecuţă până acolo, ci, după cum spun bârfele, i-ar trece prin cap să se reîntoarcă în Guvern, pe post de secretar de stat, căci, zice-se, încă are şi acum nostalgia vremurilor în care a fost acolo şi îşi aminteşte că tare bine mai era şi nu avea atâta bătaie de cap. 

Evident, totul deocamdată cică e doar idee şi fum, deci luaţi-o ca atare. Ce ar rămâne însă în urma lui, dacă se va întâmpla pocinogul? Noi nu ne-am gândit, dar cică, plecând de la ideile ce-l bântuie pe nenea Măricel, unii s-au gândit, au socotit, au numărat voturi şi cică le-ar da socoteala chiar fără virgulă şi zecimale. Dar, despre asta, ia’n poftiţi de cetiţi şi vă cruciţi şi rândurile ce urmează!

Un sforar în devenire: iată ce CV forţos are!

Cică în eventualitatea în care gândurile lui Măricel chiar se vor materializa, totul zice-se că ar fi pus la punct de către un june de la partidoi, care a aranjat deja mersul ca să sară imediat pe scaunul lăsat liber înainte măcar de a se răci spătarul ori a se schimba miasmele din pernuţa şezutului. Cine este acest june sforar? Haideţi să vă dăm câteva indicii, deocamdată! Evident, ca să devină căpitan de giudeţ, junele tre’ să fie conţilier de giudeţ. Ceea ce este, deci bifat. Apoi, personagiul cică nu are încă 40 de ani, dar zice-se că schimbă prefixul chiar zilele astea, până-n Ignat. Alte repere biografice ar mai fi: a fost electrician după terminarea profesionalei, dar a făcut repejor liceul la seral, apoi Dreptul pe la trompete private, dar a compensat cu trei mastere, tot pe la private, başca un doftorat la Chişinău, contra cost.

Politic, a fost lansat în forţă, ca având origini sănătoase pe atunci, de cuplul senator Cucioc - boxeor Cât Ia. Ca o pată de coloare, cică îi place berea Ciuc. Ei, acuma, draci cetitori, spuneţi şi voi: este că, la aşa vână intelectuală, merită acest june cu prisosinţă să fie cel puţin şef la Cejău într-o citadelă culturală şi universitară precum Iaşul? Noi am zice că ar merita pe puţin menistru plin...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Elitele şi declinul Vestului

Alexandru LĂZESCU

Elitele şi declinul Vestului

Dacă ne raportăm la lecţiile istoriei putem privi decadenţa şi declinul Occidentului în bună măsură ca un rezultat al degradării şi acţiunii acestor elite, preponderent liberale.

Filmuletul zilei

opinii

Boala sănătăţii. Reloaded

Florin CÎNTIC

Boala sănătăţii. Reloaded

Pandemia a arătat nu numai slăbiciunile globale ale lumii medicale, dar a subliniat, dacă mai era nevoie, putreziciunea sistemului nostru sanitar şi ineficienţa politicilor publice în sănătate din ţara noastră. Cum lucrurile se degradează pe zi ce trece aş îndrăzni să-mi provoc cititorii să analizeze ce s-a schimbat în bine faţă de acum cinci ani, când, scandalizat de uciderea din culpă a prietenului Tiberiu Brăilean, scriam acest text:

O scrisoare din Italia

Radu PĂRPĂUȚĂ

O scrisoare din Italia

Draga mea Măriuţă,

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Spre deosebire de mulţi muzicieni academici (solişti de concert, de operă, dirijori, muzicologi), Cristian Mandeal se bucură de atenţia mediei generaliste. Nu mă refer la cronicile sau interviurile realizate de jurnalişti cu studii de specialitate, semnatarii unei rubrici fixe la un cotidian, la o revistă, ci la produsele jurnalistice având ca autori tineri ce posedă o cultură umanistă, interesaţi şi de muzică. 

pulspulspuls

Fătuca de pe virtual

Fătuca de pe virtual

Pentru că mai mulţi amici cetitori ne-au întrebat în ultimele zile cum se poate una ca asta, ca ditamai premarele de capitală culturală să facă greşeli de analfabet funcţional, şi asta ca să nu mai spunem că se mai laudă pe ici pe colo şi cu faptul că a fost şef de promoţie în facultate, iacătă stimaţi telespectatori că am mai scotocit puţin în zona virtuală ca să aflăm una-alta special pentru cei dintre domniile voastre revoltaţi, mai mult sau mai puţin, de o astfel de bătaie de joc la adresa oamenilor care ştiu să scrie din acest târg. 

Caricatura zilei

va

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.