Retrageri în valuri din Poliție la Iași. Peste 70 de cereri de pensionare apărute brusc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Retrageri în valuri din Poliție la Iași. Peste 70 de cereri de pensionare apărute brusc

GALERIE
politisti
  • politisti
- +

Numai de la Secţia 4 din Tătăraşi ar putea pleca vreo opt. Zvonul că noul guvern ar putea schimba condiţiile de pensionare a creat panică printre poliţiştii cu state vechi. „Nu sunt mulţi cu funcţii, însă pleacă mulţi cu experienţă, care va conduce la coborârea gradului de eficienţă. Sunt oameni care nu vor să lase uniforma, dar nu au ce face şi se pensionează, pentru că se gândesc că o să vină vremuri grele“, ne-a spus un poliţist.

Poliţia ieşeană se pregăteşte de un val mare de pensionări din sistem. Pleacă oameni cu experienţă, la auzul zvonului că actualul guvern va schimba condiţiile de pensionare, printre care şi mărirea vârstei de ieşire din sistem. În total, pe lista Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Iaşi, lista de cereri şi a celor interesaţi de pensionare cuprindea 70 de nume. O mică parte dintre aceştia au funcţii, însă majoritatea au experienţă acumulată în domeniu.

De exemplu, opt poliţişti cu experienţă vor să iasă la pensie numai de la Secţia 4 Tătăraşi, una dintre cele mai „aglomerate“ în infracţiuni sesizate din municipiul Iaşi. La această secţie activează aproximativ 40 de oameni, iar locurile celor opt vor fi „acoperite“ foarte greu. Cel mai probabil poliţiştii vor fi înlocuiţi de către alţi poliţişti aduşi de la posturile de poliţie din mediul rural, care au acumulat deja o „experienţă“ de un an sau doi în uniforma de poliţist. Sau, posturile acestora vor fi scoase la concurs din sursă externă, adică pentru doritorii din afara sistemului.

„Este un număr foarte mare de oameni pentru o secţie de poliţie aglomerată. La Secţia 4 Tătăraşi lucrează poliţişti la judiciar, sunt oameni şi la Ordine Publică, sunt oameni de serviciu non stop. Va fi foarte greu de acoperit golul lăsat“, ne-a spus un poliţist.

Unul dintre poliţiştii cu experienţă care va lăsa uniforma de poliţist este Marius Mândrescu, şeful Secţiei de Poliţie Ciurea. Acesta are vârsta de aproximativ 50 de ani şi va pleca din sistem chiar de astăzi. De asemenea, un alt poliţist cu experienţă care va pleca din sistem este Cristinel Lohan, din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi.

„Nu sunt mulţi cu funcţii, însă pleacă mulţi cu experienţă, care va conduce la coborârea gradului de eficienţă. Practic, pleacă oameni de la fiecare structură, cei mai mulţi la auzul veştii că va creşte vârsta de pensionare. Sunt oameni care nu vor să lase uniforma, dar nu au ce face şi se pensionează, pentru că se gândesc că o să vină vremuri grele“, s-a plâns un alt poliţist.

Şefii poliţiei din Iaşi, vor trebui să se gândească cum vor umple golul lăsat de către poliţiştii pensionaţi, dar va fi greu, deoarece abia în vară vor primi un lot de absolvenţi de la academia de poliţie. Ultimul val mare de pensionări din poliţia ieşeană a avut loc în anul 2017, când s-au pensionat peste 200 de poliţişti, inclusiv chestorul Ioan Scripniciuc şi unul dintre adjuncţi, Mihai Pintilei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.