anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Retrageri în valuri din Poliție la Iași. Peste 70 de cereri de pensionare apărute brusc

GALERIE
politisti
 • politisti
- +

Numai de la Secţia 4 din Tătăraşi ar putea pleca vreo opt. Zvonul că noul guvern ar putea schimba condiţiile de pensionare a creat panică printre poliţiştii cu state vechi. „Nu sunt mulţi cu funcţii, însă pleacă mulţi cu experienţă, care va conduce la coborârea gradului de eficienţă. Sunt oameni care nu vor să lase uniforma, dar nu au ce face şi se pensionează, pentru că se gândesc că o să vină vremuri grele“, ne-a spus un poliţist.

Poliţia ieşeană se pregăteşte de un val mare de pensionări din sistem. Pleacă oameni cu experienţă, la auzul zvonului că actualul guvern va schimba condiţiile de pensionare, printre care şi mărirea vârstei de ieşire din sistem. În total, pe lista Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Iaşi, lista de cereri şi a celor interesaţi de pensionare cuprindea 70 de nume. O mică parte dintre aceştia au funcţii, însă majoritatea au experienţă acumulată în domeniu.

De exemplu, opt poliţişti cu experienţă vor să iasă la pensie numai de la Secţia 4 Tătăraşi, una dintre cele mai „aglomerate“ în infracţiuni sesizate din municipiul Iaşi. La această secţie activează aproximativ 40 de oameni, iar locurile celor opt vor fi „acoperite“ foarte greu. Cel mai probabil poliţiştii vor fi înlocuiţi de către alţi poliţişti aduşi de la posturile de poliţie din mediul rural, care au acumulat deja o „experienţă“ de un an sau doi în uniforma de poliţist. Sau, posturile acestora vor fi scoase la concurs din sursă externă, adică pentru doritorii din afara sistemului.

„Este un număr foarte mare de oameni pentru o secţie de poliţie aglomerată. La Secţia 4 Tătăraşi lucrează poliţişti la judiciar, sunt oameni şi la Ordine Publică, sunt oameni de serviciu non stop. Va fi foarte greu de acoperit golul lăsat“, ne-a spus un poliţist.

Unul dintre poliţiştii cu experienţă care va lăsa uniforma de poliţist este Marius Mândrescu, şeful Secţiei de Poliţie Ciurea. Acesta are vârsta de aproximativ 50 de ani şi va pleca din sistem chiar de astăzi. De asemenea, un alt poliţist cu experienţă care va pleca din sistem este Cristinel Lohan, din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi.

„Nu sunt mulţi cu funcţii, însă pleacă mulţi cu experienţă, care va conduce la coborârea gradului de eficienţă. Practic, pleacă oameni de la fiecare structură, cei mai mulţi la auzul veştii că va creşte vârsta de pensionare. Sunt oameni care nu vor să lase uniforma, dar nu au ce face şi se pensionează, pentru că se gândesc că o să vină vremuri grele“, s-a plâns un alt poliţist.

Şefii poliţiei din Iaşi, vor trebui să se gândească cum vor umple golul lăsat de către poliţiştii pensionaţi, dar va fi greu, deoarece abia în vară vor primi un lot de absolvenţi de la academia de poliţie. Ultimul val mare de pensionări din poliţia ieşeană a avut loc în anul 2017, când s-au pensionat peste 200 de poliţişti, inclusiv chestorul Ioan Scripniciuc şi unul dintre adjuncţi, Mihai Pintilei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.