Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Reuniunea PDL: ”Nu e o tragedie, aşa sunt unele blonde, imprevizibile” UPDATE

GALERIE
cezar
  • cezar
- +

ORA 23:00

Deşi nu figura pe ordinea de zi, plecarea la Partidul Mişcarea Populară a mai multor parlamentari democrat-liberali, în frunte cu Elena Udrea, a fost primul subiect abordat la şedinţa Colegiului Director al PDL, desfăşurată sâmbătă la Braşov. ”S-ar putea să fi fost doar primul val, vom vedea!”, a spus ex-deputatul Daniel Buda, şeful PDL Cluj.

Mai optimist, secretarul general adjunct Costică Canacheu le-a cerut colegilor de partid să renunţe la tristeţe: ”N-are rost să ne-ntristăm că doamna Udrea nu mai e în PDL, pentru că mai avem încă doi oameni de la Buzău, Cezar Preda şi Cătălin Predoiu, de toată isprava!”

De altfel, primul s-a şi bucurat de aplauze atunci când a comparat plecarea Elenei Udrea din partid cu o lecţie de şoferie: ”Să nu dramatizăm, nu e nici o tragedie plecarea doamnei Udrea, aşa sunt unele blonde, imprevizibile, semnalizează la dreapta şi merg înainte, dacă n-o cotesc chiar la stânga!”

Preda s-a referit apoi şi la restul parlamentarilor pedelişti dezertori: ”Nişte firimituri, care nu merită luaţi în seamă, n-au făcut nimic pentru PDL şi n-au însemnat nimic în partid. Au plecat, să fie sănătoşi, nu-i prima oară când ne lovim de asemenea plecări. Sunt oameni care s-au obişnuit la guvernare, oameni care nu ştiu să facă opoziţie, oameni care atunci când le-am spus că cetăţenii nu sunt de acord să le umblăm la venituri şi că n-am făcut bine au sărit că de ce, noi avem de inaugurat, de suit pe cal, de tăiat panglici, noi avem nevoie de bani, de unde să luăm bani dacă nu tăiam salariile la români?”

N-au lipsit nici exemplificările: ”Baconschi a fost demis de premierul Boc printr-un SMS din funcţia de ministru de Externe, unicul caz in Europa de ministru de Externe dat afară prin SMS. L-a costat doar un euro pe Boc chestia asta! Ce proiecte politice comune mai putem să avem noi cu Baconschi? Ce proiect politic comun pot să am eu, Cezar Preda, cu Elena Udrea, când Elena Udrea m-a dat afară din partid? Domnul Boc nu ştiu dacă se va înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, dar domnul Boc este un om care a primit enorm de la Partidul Democrat Liberal, dacă domnia-sa consideră că altcineva i-a dat, nu partidul – cum de fapt consideră şi alţii că ei şi-au luat, nu partidul le-a dat partidul nimic – e liber să facă ce doreşte. L-am respecta, îl respect şi-l voi respecta atâta timp cât este în interiorul PDL, când nu va mai fi în interiorul PDL nu se va mai bucura de respectul meu.” ”

N-am nimic nici cu domnul Boc, nici cu doamna Udrea şi nici cu domnul Băsescu şi sper ca nici el să n-aibă ceva cu mine!”, a concluzionat Cezar Preda. În ceea ce îl priveşte, concluzia lui Vasile Blaga a fost: ”Bine că au plecat acum şi nu mai târziu, pentru că putem suplini fără probleme aceste plecări, ale unor oameni care oricum nu prea aveau mare lucru în comun cu partidul, aproape toţi au fost în conflict cu organizaţiile din care făceau parte”.

ORA 18:50

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că unificarea dreptei se poate face "doar în jurul PDL", iar la un moment dat ar trebui să existe un mare partid de dreapta, care să se opună cu succes PSD.

"Evident că noi suntem adepţii unificării de dreapta şi spunem asta: în jurul partidului democrat-liberal, dar cu lăsat loc de bună ziua. Vă fac un scurtă istorie: la început au dorit să se unifice două partide de dreapta – Forţa Civică şi PNŢCD. Noi, cei din PDL am aflat asta din ziar. Cât a ţinut respectiva construcţie, aţi văzut. Acuma, am văzut cât de calde sunt relaţiile între Partidul Mişcarea Populară şi Forţa Civică, doar din declaraţiile de ieri şi alaltăieri. «Hai Răzvane (Mihai Răzvan Ungureanu – n.r.), dar fără pretenţii». Unificarea Dreptei se poate face doar în jurul PDL", a spus Blaga, într-o conferinţă de presă.

Lideerul PDL a mai spus că pe termen mediu va trebui ca PDL "să găsească toate argumentele construirii unui mare partid de dreapta" care să se opună cu succes PSD.

De asemenea, el a spus că, după alegerile europarlamentare, are convingerea că PDL va avea înţelepciunea "să susţină un singur candidat al dreptei, care va şi câştiga, la alegerile prezidenţiale", în persoana lui Cătălin Predoiu.

ORA 17:50

"Ne aşteptam la lucrurile acestea şi este bine că ele s-au întâmplat acum şi nu mai târziu. În permanenţă am militat pentru unitatea acestui partid. Dacă vă uitaţi la cei care au plecat, nu prea au avut treabă cu partidul nici înainte, cei mai mulţi dintre ei. Mă supără orice plecare, eu vreau să vină oameni în partid, dar e mult mai bine că s-a întâmplat acum. Dacă îi luaţi nume cu nume, o să vedeţi că aproape fiecare dintre colegii care au plecat au fost în conflict cu partidul", a spus Blaga, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Braşov.

Întrebat dacă s-a discutat despre faptul că Theodor Stolojan şi Monica Macovei ar trebui "să facă pasul înapoi", Blaga a precizat: "Vă dau cuvântul meu de onoare că nu au existat asemenea discuţii niciodată. Nici oficial, nici neoficial".

ORA 15:00

Democrat-liberalul Gheorghe Falcă  este interesat de Mişcarea Populară. Prezent la Braşov, la şedinţa Colegiului Director al PDL, primarul Aradului a evitat să ofere un răspuns tranşant când a fost întrebat dacă va părăsi PDL-ul pentru partidul lui Traian Băsescu. "S-ar putea să fiu în Fundaţia Mişcarea Populară", a declarat Falcă, accentuând că vorbeşte despre fundaţie şi nu despre partid.

Gheorghe Falcă a făcut această precizare de teama de a nu-şi pierde mandatul de primar al Aradului. Potrivit  statutului aleşilor locali, un primar îşi pierde mandatul dacă părăseşte partidul pe listele căruia a fost ales.

ORA 14:00

Întrebat de jurnalişti despre plecările din PDL către PMP, Cezar Preda a spus că cei care au plecat sunt "oameni care nu ştiu să facă opoziţie".

"Sunt oameni care s-au obişnuit la guvernare, care nu ştiu să facă opoziţie, oameni care atunci când le-am spus că cetăţenii nu sunt de acord să le umblăm la venituri au spus: «noi avem de inaugurat, de tăiat panglici, de suit pe cal, noi avem de luat bani, de unde să luăm dacă nu tăiam leafa românilor?» Ei, uite că au plecat la Mişcarea Populară", a declarat vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

El a mai spus că PDL este liber de contract politic.

"Contractul cu tot ceea ce a însemnat guvernarea 2008-2012 se încheie aici pentru că PDL a lansat un proiect nou pentru România, un proiect al responsabilităţii şi al echilibrului guvernării pentru că noi am făcut ce trebuie pentru ţară, dar am creat şi un monstru, am adus pe deciziile dure luate pentru ţară o echipă de guvernare PSD-PNL capabilă să restaureze România. Ceea ce se întâmplă în România e restauraţie, iar o guvernare nu poate să procedeze aşa", a mai afirmat Cezar Preda.

ORA 13:10

Sâmbătă, la Braşov are loc şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL, care are ca teme anunţate strategia partidului pentru alegerile europarlamentare şi agenda parlamentară pentru următoarea sesiune. Tot sâmbătă va avea loc şi şedinta Biroului Permanent Naţional al PDL, la care fusese invitată şi Elena Udrea, pentru a explica declaraţiile sale publice privind deciziile conducerii PDL.

Elena Udrea a anunţat, joi, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în Mişcarea Populară.

În urma plecării acesteia, au trecut de la PDL la PMP parlamentarii democrat-liberali Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Volosevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

Boc, absent de la şedinţa Colegiului Director al PDL; Cezar Preda: Boc a primit enorm de la PDL

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc lipseşte de la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL, care are loc, sâmbătă, la Braşov, vicepreşedintele partidului Cezar Preda declarând despre absenţa acestuia că, dacă Boc "consideră că altcineva i-a dat, ci nu PDL, este liber să facă ce doreşte".

De la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL care se desfăşoară la Braşov absentează fostul preşedinte al partidului Emil Boc.

Întrebat despre absenţa acestuia, vicepreşedintele PDL Cezar Preda a spus că Emil Boc este "un om care a primit enorm de la PDL".

"Domnul Boc este un om care a primit enorm de la PDL. Dacă domnia sa consideră că altcineva i-a dat, şi nu PDL, cum de fapt şi alţii consideră că ei şi-au luat, ci nu că le-a dat partidul, este liber să facă ce doreşte. L-am respectat, îl respect şi îl voi respecta atât timp cât este în interiorul partidului. Când nu va mai fi în partid, nu se va mai bucura de respectul meu", a afirmat Cezar Preda.

La rândul său, liderul PDL Theodor Stolojan a spus nu crede că Emil Boc va pleca la PMP.

"Nu cred că domnul Boc va merge la Mişcarea Populară. Domnul Boc iubeşte acest partid şi cred că va rămâne în PDL. Mie îmi pare rău de fiecare om care a plecat din partid, dar în viaţă asta este. Este o perioadă în care fiecare îşi face propriul examen de conştiinţă, ia deciziile pe care le crede de cuviinţă. Eu nu cred că vom avea pierderi mari pentru că partidul a trecut printr-o restructurare, printr-o organizare internă", a afirmat Stolojan.

Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a explica absenţa sa de la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri