De Sănătate

Punem punctul pe știi

Revistele de lifestyle ”induc în eroare” femeile în privinţa şanselor de a rămâne însărcinate

luni, 30 octombrie 2017, 20:00
2 MIN
 Revistele de lifestyle ”induc în eroare” femeile în privinţa şanselor de a rămâne însărcinate

Revistele de lifestyle în care apar celebrităţi care devin mame la vârste înaintate, fără să se facă referire la eventualele tratamentele pentru infertilitate pe care le-au urmat, pot crea concepţii greşite ''cu efect negativ'', potrivit unui studiu, informează luni site-ul BBC.

Studiul, realizat de Facultatea de Medicină a Universităţii din New York, a analizat 416 ediţii ale revistelor Cosmopolitan, People Magazine şi US Weekly, în intervalul 2010-2014. Cercetătorii au constatat că doar în cazul a două dintre cele 240 de celebrităţi menţionate se precizează că au urmat tratamente pentru infertilitate. Studiul a ajuns la concluzia că ''revistele de lifestyle minimizează importanţa vârstei în problema fertilităţii'', conform Agerpres.

Dintre cele 240 de femei celebre care au apărut în paginile revistelor, cea mai mare parte (56%) aveau peste 35 de ani. În paginile revistelor, au apărut poveştile despre maternitatea a şapte femei cu vârsta peste 44 de ani, fără să fie menţionate însă probleme de fertilitate. O altă concluzie la care a ajuns studiul a fost că revistele de lifestyle ''glorifică maternitatea la vârste înaintate''.

Una dintre explicaţii poate fi faptul că multe celebrităţi care rămân însărcinate în ultimii ani de fertilitate nu dezvăluie dacă au urmat sau nu tratamente pentru infertilitate. Există însă şi vedete care au povestit dificultăţile prin care au trecut, cum ar fi actriţa Nicole Kidman care are doi copii adoptaţi ajunşi deja la vârsta adultă cu fostul soţ Tom Cruise şi doi copii cu actualul soţ Keith Urban, fiica cea mai mică fiind născută cu ajutorul unei mame surogat, potrivit Agerpres.

Cântăreaţa Celine Dion a vorbit public despre faptul că cei trei fii ai săi au fost născuţi în urma fertilizării in vitro. Vedeta a urmat şapte runde de fertilizare in vitro pentru gemenii pe care i-a adus pe lume la vârsta de 42 de ani. Cântăreţul John Legend şi manechinul Chrissy Teigen au recurs de asemenea la fertilizarea in vitro. Anul trecut, s-a născut fiica celor doi, Luna. Sarah Jessica Parker şi Matthew Broderick sunt părinţii unor gemene născute cu ajutorul unei mame surogat în 2009.

SURSA: Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii