Revizuirea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A8, între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ, a ajuns la 50%
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Revizuirea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A8, între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ, a ajuns la 50%

GALERIE
studiu-a8
  • studiu-a8
- +

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu a anunţat că revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A8, între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ, a ajuns la o finalizare de 50%, iar valoarea proiectului este de 17,58 milioane lei, fără TVA.

„Urmăresc stadiul Autostrăzii Unirii - cel mai important proiect de infrastructură din zona Moldovei - nu doar pentru că este esenţial pentru cetăţenii din judeţul Neamţ, dar şi pentru că am fost iniţiator al proiectului de lege pentru construirea acestei autostrăzi şi consider că am o datorie morală pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

 
Potrivit datelor pe care le avem, porţiunea de la Tg. Mureş la Târgu Neamţ se află în etapa de revizuire a Studiului de Fezabilitate, în timp ce pe zona montană, urmare a discuţiei dintre reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi firma care execută lucrările, s-a ajuns la un calendar pentru respectarea graficelor şi a calendarului asumat.
 
În ce stadiu suntem acum?
 
- Revizuirea studiului de fezabilitate pe porţiunea de la Tg. Mureş la Târgu Neamţ - un sector de 200 km, dintre care 100 km montan - a ajuns la o finalizare de 50%. Valoarea proiectului este de 17,58 milioane lei, fără TVA.
 
- În 2021, ministerul Transporturilor a anunţat că vrea să scoată la licitaţie pentru execuţie loturile din A8 care au documentaţia aproape gata, adică Tg. Mureş - Miercurea Nirajului şi Tg. Neamţ - Moţca.
 
- În privinţa proiectării sectorului Târgu Mureş - Târgu Neamţ, se analizează săptămânal stadiul evoluţiei serviciilor de proiectare pe acest proiect. Proiectantului spaniol, INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, i-a fost solicitată o alocare de forţă de muncă suplimentară pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut.
 
- Sectorul Tg Neamţ – Iaşi – Ungheni se află în procedură de achiziţie publică, urmând ca, dacă nu există contestaţii, la începutul lunii martie să se poată semna contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic.
 
Vă promit, dragi nemţeni, că sunt cu ochii pe Autostrada Unirii, voi monitoriza şi voi interveni pentru realizarea cât mai rapidă a proiectului şi vă voi ţine la curent cu toată evoluţia demersurilor mele”, a scris deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu joi pe Facebook. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.