anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Revizuirea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A8, între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ, a ajuns la 50%

GALERIE
studiu-a8
 • studiu-a8
- +

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu a anunţat că revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A8, între Târgu Mureş şi Târgu Neamţ, a ajuns la o finalizare de 50%, iar valoarea proiectului este de 17,58 milioane lei, fără TVA.

„Urmăresc stadiul Autostrăzii Unirii - cel mai important proiect de infrastructură din zona Moldovei - nu doar pentru că este esenţial pentru cetăţenii din judeţul Neamţ, dar şi pentru că am fost iniţiator al proiectului de lege pentru construirea acestei autostrăzi şi consider că am o datorie morală pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

 
Potrivit datelor pe care le avem, porţiunea de la Tg. Mureş la Târgu Neamţ se află în etapa de revizuire a Studiului de Fezabilitate, în timp ce pe zona montană, urmare a discuţiei dintre reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi firma care execută lucrările, s-a ajuns la un calendar pentru respectarea graficelor şi a calendarului asumat.
 
În ce stadiu suntem acum?
 
- Revizuirea studiului de fezabilitate pe porţiunea de la Tg. Mureş la Târgu Neamţ - un sector de 200 km, dintre care 100 km montan - a ajuns la o finalizare de 50%. Valoarea proiectului este de 17,58 milioane lei, fără TVA.
 
- În 2021, ministerul Transporturilor a anunţat că vrea să scoată la licitaţie pentru execuţie loturile din A8 care au documentaţia aproape gata, adică Tg. Mureş - Miercurea Nirajului şi Tg. Neamţ - Moţca.
 
- În privinţa proiectării sectorului Târgu Mureş - Târgu Neamţ, se analizează săptămânal stadiul evoluţiei serviciilor de proiectare pe acest proiect. Proiectantului spaniol, INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, i-a fost solicitată o alocare de forţă de muncă suplimentară pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut.
 
- Sectorul Tg Neamţ – Iaşi – Ungheni se află în procedură de achiziţie publică, urmând ca, dacă nu există contestaţii, la începutul lunii martie să se poată semna contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic.
 
Vă promit, dragi nemţeni, că sunt cu ochii pe Autostrada Unirii, voi monitoriza şi voi interveni pentru realizarea cât mai rapidă a proiectului şi vă voi ţine la curent cu toată evoluţia demersurilor mele”, a scris deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu joi pe Facebook. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X