anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Revocare cu scântei la Aeroport: regia nu mai are director economic

GALERIE
sedinta CJ 04 Tamara Nichitus
 • sedinta CJ 04 Tamara Nichitus
- +

Consiliul de Administraţie a decis revocarea contractului de mandat al Monicăi Nichituş. Ea a asigurat, anul trecut, tranziţia de la echipa care a construit pista şi terminalul T3 la cea care administrează acum aerogara.

 

Postul de director economic al Regiei Autonome Aeroportul Iaşi este vacant. Informaţia ne-a fost confirmată aseară de preşedintele Consiliului de Administraţie, Mitică Rebegea. Monica Nichituş, titulara funcţiei menţionate, nu ne-a răspuns pentru a-şi prezenta punctul de vedere. Preşedintele CA ne-a confirmat ceea ce ne declara directorul general, Cătălin Bulgariu, cu o lună în urmă, respectiv că Nichituş a fost în concediu medical până pe 21 iunie.

Revocarea ei a fost decisă într-o şedinţă de la sfârşitul lunii trecute, motivele imputate fiind mai multe. Cel mai important dintre ele, invocat de Mitică Rebegea, este tergiversarea întocmirii documentaţiei pentru lansarea licitaţiei de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie a extinderii platformei de staţionare a avioanelor şi de construire a două căi de rulare.

Procedura a fost lansată abia ieri, la mai bine de şase luni de la acordul obţinut în acest sens în Consiliul Judeţean, căruia îi este subordonat aeroportul. Termenul de depunere a ofertelor este 29 august, iar câştigătorul licitaţiei va trebui să finalizeze extinderea infrastructurii aeroportuare în cel mult 9 luni de la atribuirea contractului. Este vorba de creşterea suprafeţei betonate în aşa fel încât să poată găzdui 13 avioane, faţă de doar 5 acum, şi de construirea celor două bretele, în lungime totală de 623 de metri. De toate acestea va beneficia şi Centrul de mentenanţă al Aerostar, aflat acum în construcţie.

Pe lângă întârzierea lansării procedurii de licitaţie pe platforma de achiziţii publice, Monicăi Nichituş i s-a reproşat că nu şi-a îndeplinit îndatoririle de serviciu. Ea ar fi trebuit să prezinte şi un plan de tarifare a serviciilor aeroportuare, lucru pe care însă nu l-a făcut. Aceasta pare să fi fost picătura care a umplut paharul: în aceeaşi şedinţă a administratorilor Aeroportului în care trebuia să prezinte planul i-a fost revocat mandatul. Nichituş nu a fost prezentă.

Amintim că, după „suspendarea“ contractului de mandat al lui Alexandru Anghel, la sfârşitul lui decembrie 2017, Monica Nichituş a preluat conducerea interimară a Aeroportului. Ea a asigurat interimatul până la organizarea concursului de director general - care, aşa cum se ştie, a desemnat noul şef al aerogării abia la a doua rundă, în mai anul trecut. Tot atunci, ea a preluat contractul pentru conducerea Direcţiei economice, după un concurs în care nu a avut contracandidaţi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.