Revoltă a locatarilor împotriva Terasei Fix, dintre blocuri. „Nu putem lăsa geamurile deschise seara”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Revoltă a locatarilor împotriva Terasei Fix, dintre blocuri. „Nu putem lăsa geamurile deschise seara”

GALERIE
terasa fix iasi
  • terasa fix iasi
- +

Aceştia se întreabă cum a fost acordată, şi anul acesta, autorizaţia de funcţionare în condiţiile în care localul se află la câţiva metri de blocuri 

Funcţionarea unei terase din zona străzii Cuza Vodă este contestată de un grup de locatari. Unii proprietarii din blocurile învecinate Terasei Fix susţin că, pe timp de vară, „situaţia devine insuportabilă” începând cu ora 22.00 şi până la ora 0.30 în contextul în care localul ar fi o sursă de „zgomot”. „Nu putem lăsa geamurile deschise seara, larmă, râsete şi fel de fel de vorbe ce nu pot fi scrise le auzim, plus fumul de ţigară”, se arată într-o sesizare adresată redacţiei de către Gulie Ilarion, unul dintre contestatarii terasei.

El a adăugat că localul se află foarte aproape de blocurile nr.8 şi nr.12, la o distanţă de 14 metri şi respectiv 12 metri, iar construcţia a fost ridicată fără acordul proprietarilor din zonă, 37 de locatari semnând pe un tabel împotriva acestei terase. „În luna aprilie 2016 am primit un răspuns de la Primăria Municipiului Iaşi că nu se va mai acorda autorizaţie de funcţionare şi apoi am aflat că la data de 22.04.2016 s-a eliberat o altă autorizaţie de funcţionare”, a mai spus Ilarion.

El a menţionat că, în ultimii trei ani, a făcut o serie de sesizări la diverse instituţii ale statului. În acelaşi timp, el a susţinut că localul continuă să funcţioneze întrucât unul dintre proprietarii terasei este fiul consilierului local PSD Mihail Pintilei. Din poziţia în care se află social-democratul, acesta ar influenţa reautorizarea anuală a terasei.  „Eu sunt consilier local din vara acestui an, terasa e de trei ani. Eu unul nu mă implic în funcţionarea ei. Ştiu că au fost reclamaţii, acolo este fiul meu. Vreau să spun că nicio reclamaţie nu a fost confirmată de autorităţi, s-au făcut inclusiv măsurători sonometrice, nu este zgomot. E o terasă în care merg actori, scriitori, pictori, nu merg oameni care să se îmbete sau care să facă gălăgie”, a declarat ieri Pintilei.

El a adăugat că terasa îndeplineşte toate condiţiile legale de funcţionare. „Din toate reclamaţiile care au fost făcute în ultimii trei ani, niciuna nu a fost confirmată”, a conchis Pintilei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.