Revoltă iar la Opera Iași. Se cere demiterea managerului instituției
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Revoltă iar la Opera Iași. Se cere demiterea managerului instituției

GALERIE
opera iasi, revolta
  • opera iasi, revolta
- +

Federația Sindicatelor din Instituții de Cultură, organizează în data de 21.10.2020 între orele 10:00 – 12:00 o acțiune de protest în fața Ministerului Culturii la care vor participa membrii federației din sindicatele afiliate.

Acțiunea de protest este organizată din solidaritate cu colegii Sindicatului Artis Moldova, sindicat constituit în cadrul Operei Naționale Române Iași, care protestează, în fața instituției, împotriva abuzurilor în formă continuată ale managerului instituție, abuzuri care au culminat cu concedierea prim-balerinului Vlad Mărculescu.

Vom solicita Ministrului culturii demiterea sau suspendarea managerului instituției, Opera Națională Română Iași, ținând cont de faptul că în urma controlului efectuat de Corpul de Control al Ministrului Culturii au fost descoperite nereguli majore în cadrul instituției. Raport corpului de control al Ministrului Culturii a fost transmis către organele abilitate în vederea efectuării de cercetări și dispunerii măsurilor legale ce se impun. Acest fapt poate determina suspendarea ori chiar demiterea managerului instituției.

Totodată dorim să atragem atenția asupra nevoii de modificare Ordonanței de Urgență nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură aprobată prin Legea nr. 269/2009, act normativ care trebuie pus în acord cu realitatea și adaptat nevoilor sectorului cultură în ansamblul său, iar ministerul trebuie să înțeleagă și să contribuie la elaborarea unui act normativ bun pentru sectorul cultură cu atât mai mult cu cât la Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, se află pe masa comisiei pentru cultură un proiect de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură aprobată prin Legea nr. 269/2009.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.