Revoltă uriașă printre primari și politicieni! Ultimul gest al lui Cîțu provoacă discuții despre legalitatea unor decizii! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Advertorial

Revoltă uriașă printre primari și politicieni! Ultimul gest al lui Cîțu provoacă discuții despre legalitatea unor decizii! (P)

GALERIE
foto macovei
  • foto macovei
- +

Exact precum hoții în flagrant care aruncă drogurile ca să nu fie prinși de poliție, la fel și premierul Cîțu, demis cu cea mai mare majoritate din ultimii 30 de ani, a executat Fondul de rezervă a Primului Ministru împărțind peste un miliard de lei cu preponderență primarilor PNL.

Imediat cum a fost demis, premierul Florin Cîțu a început să împartă în nume personal banii din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția premierului.

Fiindcă cea mai mare majoritate a banilor s-au dus către primarii PNL și UDMR, această adevărată devalizare a Bugetului public a stârnit revoltă în rândul primarilor și politicienilor PSD.

Silviu Macovei, vicelider național al deputaților PSD, îl acuză pe Florin Cîțu de abuz: „Acest Cîțu face abuz într-o funcție pe care nici măcar nu o mai deține! Exact ca un tâlhar care încearcă să mai mituiască în stânga și-n dreapta după ce a fost prins în flagrant, Cîțu a dat iama în Banii Statului! La fel a devalizat și Ministerul finanțelor, la fel a fugit din America fără să-și plătească datoriile, la fel a atacat speculativ și Leul românesc în 2008 când era economist șef la o mare bancă! Hoția asta premeditată nu poate rămâne nepedepsită!” a declarat revoltat Silviu Macovei.

Premeditarea despre care vorbește deputatul ieșean se referă la faptul că în data de 7 septembrie a.c., premierul Florin Cîțu a crescut peste noapte de 3 ori Fondul de Rezervă la dispoziția Primului Ministru, de la 600 milioane lei cât era în Legea Bugetului de Stat, la peste 1,89 miliarde lei.

Băiatul ăsta ne face la buzunare pe toți, bagă mâna în banii Statului de parcă ar fi contul lui personal! Vă aduc aminte că și în 2020, Cîțu a transferat în acest fond „personal” al Primului Ministru peste 3,4 miliarde de lei pe care le-a împărțit după bunul plac tot primarilor PNL! Anul acesta, la fel! Chestia asta iese din cadrul legii 500/2002 care spune clar că aceste fonduri se alocă doar pentru urgențe, calamități și alte nenorociri neprevăzute. Această alocare discreționară nu poate fi legală, este clar furt din banii publici!” a răbufnit viceliderul deputaților PSD, Silviu Macovei.

Conform legii 500/2002, Fondul de intervenție este destinat doar calamităților naturale, nicidecum spre uzul personal al primului ministru, mai ales după ce a fost demis de Parlament! Iată ce spune art. 30, alineatul (4) al 500/2002: „Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat și ai bugetelor locale, pe baza de hotărâri ale Guvernului, pentru finanțarea unor acțiuni urgente în vederea înlăturării efectelor unor calamități naturale și sprijinirii persoanelor fizice sinistrate.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.