anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Advertorial

Revoltă uriașă printre primari și politicieni! Ultimul gest al lui Cîțu provoacă discuții despre legalitatea unor decizii! (P)

GALERIE
foto macovei
 • foto macovei
- +

Exact precum hoții în flagrant care aruncă drogurile ca să nu fie prinși de poliție, la fel și premierul Cîțu, demis cu cea mai mare majoritate din ultimii 30 de ani, a executat Fondul de rezervă a Primului Ministru împărțind peste un miliard de lei cu preponderență primarilor PNL.

Imediat cum a fost demis, premierul Florin Cîțu a început să împartă în nume personal banii din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția premierului.

Fiindcă cea mai mare majoritate a banilor s-au dus către primarii PNL și UDMR, această adevărată devalizare a Bugetului public a stârnit revoltă în rândul primarilor și politicienilor PSD.

Silviu Macovei, vicelider național al deputaților PSD, îl acuză pe Florin Cîțu de abuz: „Acest Cîțu face abuz într-o funcție pe care nici măcar nu o mai deține! Exact ca un tâlhar care încearcă să mai mituiască în stânga și-n dreapta după ce a fost prins în flagrant, Cîțu a dat iama în Banii Statului! La fel a devalizat și Ministerul finanțelor, la fel a fugit din America fără să-și plătească datoriile, la fel a atacat speculativ și Leul românesc în 2008 când era economist șef la o mare bancă! Hoția asta premeditată nu poate rămâne nepedepsită!” a declarat revoltat Silviu Macovei.

Premeditarea despre care vorbește deputatul ieșean se referă la faptul că în data de 7 septembrie a.c., premierul Florin Cîțu a crescut peste noapte de 3 ori Fondul de Rezervă la dispoziția Primului Ministru, de la 600 milioane lei cât era în Legea Bugetului de Stat, la peste 1,89 miliarde lei.

Băiatul ăsta ne face la buzunare pe toți, bagă mâna în banii Statului de parcă ar fi contul lui personal! Vă aduc aminte că și în 2020, Cîțu a transferat în acest fond „personal” al Primului Ministru peste 3,4 miliarde de lei pe care le-a împărțit după bunul plac tot primarilor PNL! Anul acesta, la fel! Chestia asta iese din cadrul legii 500/2002 care spune clar că aceste fonduri se alocă doar pentru urgențe, calamități și alte nenorociri neprevăzute. Această alocare discreționară nu poate fi legală, este clar furt din banii publici!” a răbufnit viceliderul deputaților PSD, Silviu Macovei.

Conform legii 500/2002, Fondul de intervenție este destinat doar calamităților naturale, nicidecum spre uzul personal al primului ministru, mai ales după ce a fost demis de Parlament! Iată ce spune art. 30, alineatul (4) al 500/2002: „Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat și ai bugetelor locale, pe baza de hotărâri ale Guvernului, pentru finanțarea unor acțiuni urgente în vederea înlăturării efectelor unor calamități naturale și sprijinirii persoanelor fizice sinistrate.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.