anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Revoluţia tocmai a ajuns şi la fostul sediu al Comitetului Judeţean al PCR

Casa Pătrată se pregăteşte să intre în renovare cu bani din PNRR.

GALERIE
Casa_patrata_Iasi1
 • Casa_patrata_Iasi1
- +

Instituţia Prefectului a lansat în licitaţie contractul de achiziţie a serviciilor de proiectare-întocmire a documentaţiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (D.T.A.C.), a documentaţiei tehnice de organizare a execuţiei lucrărilor (D.T.O.E.), a proiectului tehnic de execuţie (P.Th.) şi a asistenţei tehnice din partea proiectantului aferente obiectivului de investiţii „Renovarea energetică a Palatului Administrativ Iaşi”.

Valoarea totală estimată este de 460 de mii de lei, finanţare asigurată prin Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice din cadrul PNRR.

Ofertele vor fi evaluate după componenta financiară (40 la sută din punctaj) şi după cea tehnică (60 la sută). Termenul de înscriere este 20 februarie, iar câştigătorul va trebui să prezinte documentaţia cerută în termen de 17 luni.

Prefectul Bogdan Cojocaru anunţa astă-toamnă că Ministerul Dezvoltării a aprobat solicitarea de finanţare a renovării prefecturii, clădire în care funcţionează şi Consiliul Judeţean, dar şi unele instituţii descentralizate precum Direcţia de Statistică Judeţeană, Direcţia de Cultură etc.

Aşa cum am mai relatat, conform ghidului solicitantului, valoarea maximă eligibilă a unui proiect corespunde unui cost unitar pentru lucrările de renovare aprofundată de 500 Euro/mp (arie desfăşurată), fără TVA. În cazul Casei Pătrate, aria desfăşurată este de peste 9.800 mp, ceea ce înseamnă că valoarea maximă eligibilă se ridică la aproape 5 milioane euro (fără TVA).

Cititi si: Casa Pătrată intră în renovare, cu bani europeni, prin PNRR. Valoarea maximă: 500 euro/mp

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.