Rezidenţiat 2020, rezultate înaintea contestaţiilor: UMF Iaşi, locul II pe ţară la Medicină şi Medicină Dentară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Rezidenţiat 2020, rezultate înaintea contestaţiilor: UMF Iaşi, locul II pe ţară la Medicină şi Medicină Dentară

GALERIE
UMF Iasi1
  • UMF Iasi1
- +

Rezultatele la concursul de rezidenţiat, organizat de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu cele 6 universităţi de medicină şi farmacie tradiţionale duminică, 15 noiembrie, clasează Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi pe locul al II-lea în ţară, după UMF Bucureşti, pentru domeniile Medicină şi Medicină Dentară. 

 

Astfel, pentru domeniul Medicină, cel mai mare punctaj a fost obţinut de un candidat din Bucureşti – 938, în timp ce candidatul din Iaşi a fost la o diferenţă de doar un punct, obţinând 937 de puncte. Pentru domeniul Medicină Dentară, un candidat de la UMF Bucureşti a obţinut punctajul maxim, de 899 de puncte, urmat tot de un candidat din Iaşi, cu 880 de puncte.

„Ne bucurăm că absolvenţii noştri au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda unui an dificil. Ne-am clasat pe locul al II-lea pe ţară, în domeniile Medicină şi Medicină Dentară, după UMF Bucureşti. Îi felicit din toată inima pe candidaţi şi le doresc mult succes indiferent de specializarea pe care o vor urma”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Punctaje maxime realizate în centrele universitare (înaintea contestaţiilor)

Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Astfel, potrivit rezultatelor parţiale, la Medicină vor putea merge mai departe în etapa a doua a rezidenţiatului - repartizarea locurilor/posturilor - cei care au luat peste 562,8 de puncte, la Medicină Dentară – candidaţii cu peste 539,4 de puncte, iar la Farmacie, cei care au obţinut peste 538,8 de puncte.

Pentru această sesiune s-au înscris peste 2100 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor pentru domeniul Medicină este aproximativ acelaşi – 1088, faţă de 1087, în timp ce pentru domeniul Farmacie a crescut de trei ori – 360 faţă de 127, iar pentru Medicină Dentară, de două ori: 668, faţă de 314. Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureştiul pe primul loc, cu 4372 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 2116 de candidaţi şi de Cluj, cu 1.636 de candidaţi. Numărul total de înscrişi din toate cele şase centre universitare este 11.949.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.