Rezidenţiat 2020, rezultate înaintea contestaţiilor: UMF Iaşi, locul II pe ţară la Medicină şi Medicină Dentară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

Rezidenţiat 2020, rezultate înaintea contestaţiilor: UMF Iaşi, locul II pe ţară la Medicină şi Medicină Dentară

GALERIE
UMF Iasi1
  • UMF Iasi1
- +

Rezultatele la concursul de rezidenţiat, organizat de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu cele 6 universităţi de medicină şi farmacie tradiţionale duminică, 15 noiembrie, clasează Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi pe locul al II-lea în ţară, după UMF Bucureşti, pentru domeniile Medicină şi Medicină Dentară. 

 

Astfel, pentru domeniul Medicină, cel mai mare punctaj a fost obţinut de un candidat din Bucureşti – 938, în timp ce candidatul din Iaşi a fost la o diferenţă de doar un punct, obţinând 937 de puncte. Pentru domeniul Medicină Dentară, un candidat de la UMF Bucureşti a obţinut punctajul maxim, de 899 de puncte, urmat tot de un candidat din Iaşi, cu 880 de puncte.

„Ne bucurăm că absolvenţii noştri au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda unui an dificil. Ne-am clasat pe locul al II-lea pe ţară, în domeniile Medicină şi Medicină Dentară, după UMF Bucureşti. Îi felicit din toată inima pe candidaţi şi le doresc mult succes indiferent de specializarea pe care o vor urma”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Punctaje maxime realizate în centrele universitare (înaintea contestaţiilor)

Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Astfel, potrivit rezultatelor parţiale, la Medicină vor putea merge mai departe în etapa a doua a rezidenţiatului - repartizarea locurilor/posturilor - cei care au luat peste 562,8 de puncte, la Medicină Dentară – candidaţii cu peste 539,4 de puncte, iar la Farmacie, cei care au obţinut peste 538,8 de puncte.

Pentru această sesiune s-au înscris peste 2100 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor pentru domeniul Medicină este aproximativ acelaşi – 1088, faţă de 1087, în timp ce pentru domeniul Farmacie a crescut de trei ori – 360 faţă de 127, iar pentru Medicină Dentară, de două ori: 668, faţă de 314. Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureştiul pe primul loc, cu 4372 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 2116 de candidaţi şi de Cluj, cu 1.636 de candidaţi. Numărul total de înscrişi din toate cele şase centre universitare este 11.949.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.