anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Rezidenţii de anul I de la UMF s-au întâlnit cu un consilier prezidenţial

GALERIE
UMF Iasi1
 • UMF Iasi1
- +

Rezidenţii de anul I de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au participat ieri la o întâlnire cu consilierul prezidenţial Ligia Deca, specializat în probleme de educaţie, în Aula „George Emil Palade” a UMF Iaşi. Întâlnirea a fost prezidată de reprezentanţii rezidenţilor, iar consilierul prezidenţial a ţinut un discurs în care şi-a arătat aprecierea pentru pregătirea lor profesională şi în care şi-a exprimat dorinţa ca aceştia să rămână în ţară, deşi atracţia străinătăţii este una în continuarea mare, în ciuda faptului că salariile în domeniul medical au crescut considerabil în ultimii ani. 

„Fiecare dintre dumneavoastră are în minte un drum, un parcurs, o vocaţie. Ştiu că veţi ajunge acolo şi veţi avea tot sprijinul din partea noastră; ne dorim să rămână cât mai mulţi dintre dumneavoastră în ţară, printre cei care au mare nevoie de dumneavoastră. Fiecare dintre noi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă să ajutăm să luaţi decizia în acest sens.

Aceste două crize suprapuse sunt convinsă că vă vor face mai puternici, mai rezilienţi şi foarte buni mentori pentru cei care vor veni după dumneavoastră, care poate vor avea norocul unor perioade mai liniştite”, a declarat Ligia Deca. Aceasta a mai precizat că, în ultimii doi ani, pe perioada pandemiei, a remarcat o susţinere crescută pentru medici din partea societăţii şi i-a îndemnat pe cei care aleg să rămână să ajute şi universitatea în pregătirea viitorilor tineri.

Rectorul UMF, cetăţean de onoare al judeţului

Cu ocazia acestui eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, i-a înmânat rectorului UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu, titlul de cetăţean de onoare al judeţului, pentru întreaga sa activitate în domeniul medical şi în domeniul pregătirii viitorilor profesionişti din medicină. Rectorul le-a transmis rezidenţilor că biroul său este oricând deschis pentru orice problemă ar avea şi a spus că universitatea face tot posibilul să sprijine toţi cei 3.800 de rezidenţi care activează în centrul medical Iaşi.

„Este extrem de greu din partea prorectoratului responsabil cu studiile postuniversitare să urmărească respectarea traseului curricular pentru fiecare în parte, dar cel mai important lucru este că există anumite module care să fie parcurse tocmai pentru că specialitatea respectivă are puncte comune cu mai multe alte specialităţi, iar formarea trebui să fie precisă”, a punctat prof.dr. Viorel Scripcariu în discursul său. La eveniment a mai participat şi Mihai Chirica, primarul Iaşului, iar în sală au fost prezenţi mai mulţi manageri ai unităţilor medicale din capitala Moldovei, cât şi membrii din conducerea UMF Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.