anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Reziliența verde (P)

GALERIE
foto citea unu
 • foto citea unu
- +

Deputat PSD Iași, vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru tineret și sport și membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic atrage atenţia asupra PNRR.

În vara anului trecut, Președintele republicii s-a întors de la Bruxelles istovit, dar victorios. Istovit, fiindcă se luptase 4 zile și 4 nopți pentru bugetul acordat României. Victorios, pentru că smulsese 80 miliarde de euro, destinate patriei. Între timp, cifra s-a modificat prin restrângere: au rămas 30 de miliarde de euro.

Tot președintele ne-a  adus la cunoștință cifra, în urmă cu câteva ceasuri. Pe semne, domnul președinte este mai informat decât domnul Florin Vasile Cîțu. Bine că, totuși, a aflat prim-ministrul la ce să se aștepte.

Desigur, nici 30 de miliarde de euro nu sunt de lepădat. Și tot președintele ne-a spus unde se vor duce. Un alegător ieșean glumeț n-ar pierde ocazia să spună că se duc pe apa sâmbetei, dar nu, cocheta suma (deși diminuată cu mai mult de 50%) este destinată reconstrucției economiei,  redresării și  (firește) rezilienței.

Învățământul, de exemplu, se va lăfăi în euro: digitalizare, laboratoare, apă curentă și școli verzi. Da, școli verzi. Degeaba, ar râde ieșeanul meu glumeț că, în afara de iarbă și de cai verzi, nu cunoaște nimic verde, necum școli.

Copiii lui vor fi principalii beneficiari. Ei se vor bucura de școli verzi, cu apă și sapun, cu toalete curate și laboratoare dotate cu eprubete. Toate verzi.
Tot copiii vor renunța de bunavoie la lecții plictisitoare și la ore de sport obositoare, în aer liber, fără mască. Ei se vor dedica unui proiect lansat de o adeptă cântătoare a mind fulness care propune:" dezvoltarea abilităților relaționale și de reziliență la viitorii adulți".

Aveam obiceiul să spunem că situația este albastră. Lumea evoluează. Acum, situația este verde și rezilientă.

Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.