Rezultate bune pentru elevi la simularea Evaluării Naţionale: au promovat 63% dintre candidaţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Rezultate bune pentru elevi la simularea Evaluării Naţionale: au promovat 63% dintre candidaţi

GALERIE
Evaluare-Nationala_1
  • Evaluare-Nationala_1
- +

Elevii ieşeni au obţinut rezultate foarte bune la examenul de Evaluare Naţională, cel puţin asta arată datele centralizate şi comunicate public de către Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi.

În mod concret, au promovat examenul 63% dintre candidaţi în contextul în care la simulările din anii trecuţi procentul a fost mult mai mic: 51.38% în 2019, 46.35% în 2018 şi 30.34% în 2017.

Anul trecut nu a avut loc simularea fiindcă a fost declarată stare de urgenţă la nivel naţional. Examenul s-a desfăşurat în perioada 29-30 martie 2021, în toate cele 171 de unităţi şcolare cu elevi în clasa a VIII-a.

„La nivelul judeţului Iaşi, sunt şcolarizaţi în anul şcolar 2020-2021 un număr de 6864 de elevi de clasa a VIII-a ce pot susţine Evaluarea Naţională. O singură unitate de învăţământ, Şcoala Gimnazială Rădeni, comuna Roşcani, aflată în carantină la data desfăşurării simulării, cu un număr de 19 elevi de clasa a VIII-a, va susţine o altă sesiune de simulare, până la data de 15 mai 2021”, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Prezenţa a fost mult mai mare anul acesta faţă de anii anteriori, la Iaşi fiind prezenţi 93,34% din totalul celor care aveau dreptul de a susţine simularea examinării. La nivel naţional a fost o prezenţă de 90,54%.

Diferenţe uriaşe între rural şi urban

Elementul de noutate a examinării din acest an a ţinut de structura subiectelor, ele fiind organizate într-o broşură de 10 pagini, cu redactarea răspunsurilor în spaţiile aferentei fiecărei cerinţe în parte.

Practic, spun reprezentanţii ISJ Iaşi, absolvenţii din acest an sunt primii care au intrat în învăţământul primar începând cu clasa pregătitoare şi care au urmat cursurile învăţământului primar şi gimnazial după noile programe şcolare, completate şi de prezenţa manualelor digitale.

Există însă o diferenţă uriaşă între pregătirea elevilor din mediul urban cu cea a elevilor din mediul rural. Cifrele centralizate de ISJ Iaşi arată că au luat mai mult de nota 5.00 în Iaşi, Paşcani, Târgu Frumos, Hârlău şi Podu Iloaiei un total de 83,31% dintre candidaţi, în timp ce în tot mediul rural procentul nu a trecut de jumătate, fiind de 44,58%.

„În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea şi desfăşurarea simulării probelor scrise ale examenului de Evaluare Naţională, rezultatele nu sunt publice, nu pot fi contestate şi au fost comunicate direct elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar de provenienţă. Aceste rezultate urmează să fie analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Notele obţinute la simularea examenului de Evaluare Naţională 2021 nu se trec în catalog, exceptând situaţiile în care elevii sau părinţii solicită în scris acest lucru”, au mai transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Conform acestora, aproape 72% dintre elevii claselor a VIII-a au obţinut note de peste 4 la proba scrisă de limba şi literatura română, în timp ce la matematică procentul a fost de 57,19%. Cele mai multe note de zece au fost înregistrate însă la matematică - 79, în timp ce la limba şi literatura română au fost doar 4. Evaluarea Naţională de anul acesta este programată a avea loc pe datele de 22 şi 24 iunie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.