anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Rezultate finale la Evaluarea Naţională la Iaşi: Locul 1 pe ţară la numărul notelor de 10

GALERIE
evaluare-nationala-rezultate
 • evaluare-nationala-rezultate
- +

Rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale. La nivelul județului Iași, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 84,6% (5552 de candidați). Astfel, proporția candidaților din județul Iași care au medii mai mari sau egale cu 5 este mai mare decât media națională care, după contestații, este 82,4.

Numărul candidaților cu media generală 10 este de 17. Raportându-ne la numărul notelor de 10, județul Iași este pe prima poziție la nivel național. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național Iași (7), școala cu cel mai mare număr de elevi care au obținut media 10 din întreaga țară, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași (4), Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași (2), Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iași (1), Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași (1), Școala Gimnazială „Ioanid Romanescu” Voinești (1), Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” Pașcani (1). La proba de Limba și literatura română, 5910 candidați (90,05%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 42 de candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 5275 de candidați (80,37%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 210 de candidați au obținut nota 10.

Au fost depuse 741 de contestații, 445 la limba și literatura română și 296 la matematică. După soluționarea contestațiilor, 72,36% dintre lucrările de la limba română și 48,65% dintre lucrările de la matematică au primit note mai mari decât cele inițiale.

Rata de participare a fost de 95,10%: 6562 candidați prezenți la ambele probe, dintr-un total de 6900 de absolvenți înscriși (prin comparație, în anul școlar 2020-2021, rata de participare a fost 92,7%, fiind prezenți 5591 de candidați dintr-un total de 6031 de absolvenți înscriși).

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă a admiterii în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4 - 11 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 - 2023 va avea loc în data de 14 iulie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.