anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Comunicat de presă

Rezultate foarte bune pentru Iași la concursul național ”Școală Europeană”

GALERIE
ISJ Iasi
 • ISJ Iasi
- +

Ediţia a XVI-2019 a Concursului Național ”Școală Europeană” și-a desemnat câștigătorii.

La competiția organizată de Ministerul Educației Naționale au participat 136 de unități de învățământ preuniversitar (număr record față de celelalte ediții), care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale iar primele 87 de școli au primit titlul de ”Scoală europeană”, 7 dintre acestea (cele mai multe la nivel național) fiind din județul Iași: Colegiul Național “Costache Negruzzi“, Colegiul National “Emil Racoviță“, Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu“, Școala Gimnazială “Elena Cuza“, Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" Pașcani, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza“.

Competiția a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Odată obţinut, certificatul „Şcoala Europeană” este valabil pentru o perioada de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul. Astfel, în județul Iași sunt 20 de titluri de școală europeană, dacă evidențiem și rezultatele obținute la cele două ediții anterioare: Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu", Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri", Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", Colegiul National "Mihai Eminescu", Colegiul Pedagogic "Vasile Lupu" lași (2017) și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Colegiul Național, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Școala Postliceală F.E.G Iași, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”, Școala EUROED și Grădinița EUROED (2018).

Competiţia „Şcoala Europeană” a fost lansată de M.E.N. în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană. Totodată, competiţia este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Decernarea premiilor pentru câştigătorii competiţiei naționale ”Şcoala Europeană” va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti, în luna iunie a acestui an.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.