anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Rezultate modeste la a doua simulare

Promovabilitatea la evaluarea naţională şi bacalaureat s-a îmbunătăţit la Iaşi, dar nu semnificativ.

GALERIE
simulare clasele VIII si XII 2
 • simulare clasele VIII si XII 2
- +

Elevii ieşeni par să fi luat mai în serios pregătirea pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat. Rezultatele simulării din luna februarie i-au mulţumit pe profesorii ieşeni, întrucât acum s-au înregistrat creşteri pe toată linia, atât la procentul de prezenţă, cât şi la cel de promovabilitate.

Evaluare - Din cei 7.946 de elevi de clasa a VIII-a participanţi la simulare, 60,37% au fost declaraţi „reuşiţi”, cu cinci procente mai mult decât la examenul din decembrie. Dacă la limba română peste 71% dintre elevi reuşesc să ia o notă mai mare de 5, la matematică, doar 47,68% se mândresc cu o notă de trecere. Chiar şi aşa, spre deosebire de simularea din luna decembrie, inspectorii au constatat o îmbunătăţire a cunoştinţelor, creşterea procentului de promovabilitate fiind de 7%. „Elevii nu citesc cu răbdare şi atenţie problemele de matematică cu caracter practic, de aceea sunt punctaje foarte scăzute la acestea, o dificultate majoră reprezentând-o transpunerea textului problemelor în limbaj matematic”, arată inspectorii de specialitate. De asemenea, mulţi tineri nu cunosc termenii şi conceptele matematice, fiind imposibil să ajungă la un rezultat corect. Şase unităţi de învăţământ au obţinut promovabilitate 100% la simularea evaluării naţionale – Colegiul Naţional, „C. Negruzzi”, „E. Racoviţă”, „Ştefan cel Mare” Hârlău, „M. Sadoveanu” Paşcani şi Liceul „I. Neculce” din Târgu Frumos. Codaşele clasamentului sunt Şcoala Gimnazială Crucea - Lungani şi Şcoala Gimnazială Hălceni - Şipote, unde niciun elev nu a promovat.

 
Bacalaureat - Elevii de clasa a XII-a s-au speriat în decembrie de proba de matematică şi au pus acum mâna pe carte, aşa că rezultatele au fost ceva mai bune. La profilul matematică - informatică, 78,54% au trecut de matematică, cu aproape 7 procente mai mult decât în decembrie. Creşterea este mai spectaculoasă la profilul tehnologic, unde, de la 12,55% elevi promovaţi, s-a ajuns la 23,79%. Scăderi nesemnificative ale procentelor s-au înregistrat la limba română şi la istorie. Totuşi, procentul global de promovare a simulării bacaluareatului nu prevesteşte rezultate remarcabile nici în vară. Doar 38,03% dintre elevii ieşeni de clasa a XII-a ar fi trecut de examenul maturităţii, cu 3% mai mult decât în decembrie.

Camelia Gavrilă, inspectorul şef al IŞJ, s-a declarat, însă, mulţumită de evoluţia tinerilor, subliniind că aceştia nu au intrat încă în atmosfera de examen. „Starea de examen este abia înspre luna aprilie. Atunci vorbim despre recapitulare, finisare, pregătire psihologică, încordare intelectuală pentru pregătirea examenului. Rezultatele mai bune ilustează o întoarcere a elevilor spre studiu mai aprofundat, spre şcoală, spre pregătirea în vederea examenelor şi, cu siguranţă, un interes sporit şi un demers mai accentuat al şcolilor”, menţionează inspectorul general. Tinerii vor mai trece printr-o simulare, programată în luna aprilie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.