Rezultate modeste la a doua simulare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 24.02.2021

Rezultate modeste la a doua simulare

Promovabilitatea la evaluarea naţională şi bacalaureat s-a îmbunătăţit la Iaşi, dar nu semnificativ.

GALERIE
simulare clasele VIII si XII 2
 • simulare clasele VIII si XII 2
- +

Elevii ieşeni par să fi luat mai în serios pregătirea pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat. Rezultatele simulării din luna februarie i-au mulţumit pe profesorii ieşeni, întrucât acum s-au înregistrat creşteri pe toată linia, atât la procentul de prezenţă, cât şi la cel de promovabilitate.

Evaluare - Din cei 7.946 de elevi de clasa a VIII-a participanţi la simulare, 60,37% au fost declaraţi „reuşiţi”, cu cinci procente mai mult decât la examenul din decembrie. Dacă la limba română peste 71% dintre elevi reuşesc să ia o notă mai mare de 5, la matematică, doar 47,68% se mândresc cu o notă de trecere. Chiar şi aşa, spre deosebire de simularea din luna decembrie, inspectorii au constatat o îmbunătăţire a cunoştinţelor, creşterea procentului de promovabilitate fiind de 7%. „Elevii nu citesc cu răbdare şi atenţie problemele de matematică cu caracter practic, de aceea sunt punctaje foarte scăzute la acestea, o dificultate majoră reprezentând-o transpunerea textului problemelor în limbaj matematic”, arată inspectorii de specialitate. De asemenea, mulţi tineri nu cunosc termenii şi conceptele matematice, fiind imposibil să ajungă la un rezultat corect. Şase unităţi de învăţământ au obţinut promovabilitate 100% la simularea evaluării naţionale – Colegiul Naţional, „C. Negruzzi”, „E. Racoviţă”, „Ştefan cel Mare” Hârlău, „M. Sadoveanu” Paşcani şi Liceul „I. Neculce” din Târgu Frumos. Codaşele clasamentului sunt Şcoala Gimnazială Crucea - Lungani şi Şcoala Gimnazială Hălceni - Şipote, unde niciun elev nu a promovat.

 
Bacalaureat - Elevii de clasa a XII-a s-au speriat în decembrie de proba de matematică şi au pus acum mâna pe carte, aşa că rezultatele au fost ceva mai bune. La profilul matematică - informatică, 78,54% au trecut de matematică, cu aproape 7 procente mai mult decât în decembrie. Creşterea este mai spectaculoasă la profilul tehnologic, unde, de la 12,55% elevi promovaţi, s-a ajuns la 23,79%. Scăderi nesemnificative ale procentelor s-au înregistrat la limba română şi la istorie. Totuşi, procentul global de promovare a simulării bacaluareatului nu prevesteşte rezultate remarcabile nici în vară. Doar 38,03% dintre elevii ieşeni de clasa a XII-a ar fi trecut de examenul maturităţii, cu 3% mai mult decât în decembrie.

Camelia Gavrilă, inspectorul şef al IŞJ, s-a declarat, însă, mulţumită de evoluţia tinerilor, subliniind că aceştia nu au intrat încă în atmosfera de examen. „Starea de examen este abia înspre luna aprilie. Atunci vorbim despre recapitulare, finisare, pregătire psihologică, încordare intelectuală pentru pregătirea examenului. Rezultatele mai bune ilustează o întoarcere a elevilor spre studiu mai aprofundat, spre şcoală, spre pregătirea în vederea examenelor şi, cu siguranţă, un interes sporit şi un demers mai accentuat al şcolilor”, menţionează inspectorul general. Tinerii vor mai trece printr-o simulare, programată în luna aprilie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro? Mai bine nu

Lucian DÎRDALA

Euro? Mai bine nu

Guvernul şi clasa politică nu au niciun chef să introducă moneda unică, dar - spre deosebire de omologii lor maghiari sau polonezi - nu au curajul să o afirme explicit. De parcă întreg continentul nu s-ar putea odihni, noaptea, de grija intrării României în zona euro.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (II)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (II)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Cu Vio la Veneţia

Radu PĂRPĂUȚĂ

Cu Vio la Veneţia

Cu Vio am lucrat pe vremea lui Ceaşcă la un institut de cercetare. Prin '95-'96 ne-am întâlnit încă o dată, după care l-am pierdut (credeam definitiv). Era hotărât să plece în Occident.

Uriaşul cu suflet mare

Alex VASILIU

Uriaşul cu suflet mare

Dacă priveşti de sus, de pe dealul Mestecănişului, ori dacă o iei spre valea Iacobenilor, îţi atrag atenţia case mici „aruncate” pe-o coastă, uitate acolo de-un veac, două. 

pulspulspuls

Iaca din ce pălărie l-a tras afară de urechi pe noul subtprifect!

Iaca din ce pălărie l-a tras afară de urechi pe noul subtprifect!

Două vorbe pe azi, din prima, ca să nu uităm de el, despre noul subpprifect userist de Iaşi, junele Fănică de la Popricani. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.