Rezultate PISA/Elevii români, printre cele mai slabe rezultate când sunt nevoiți să își folosească gândirea creativă

marți, 18 iunie 2024, 16:06
1 MIN
 Rezultate PISA/Elevii români, printre cele mai slabe rezultate când sunt nevoiți să își folosească gândirea creativă

Elevii români îi depășesc doar pe cei din Moldova, Cipru, Bulgaria, Macedonia de Nord și Albania când trebuie să își folosească gândirea creativă. Punctajul mediul la nivelul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este de 33 de puncte, iar scorul obținut de elevii români este de 26 de puncte, arată cele mai recente rezultate PISA 2022, publicate marți. 

La capitolul „gândire creativă” elevii din România au înregistrat același scor ca elevii din Columbia și Jamaica.  Aceleași rezultate publicate marți arată că România se află pe primul loc atunci când vine vorba despre diferența dintre elevii aflați în școli din medii dezavantajate față de elevii din școlile românești din medii avantajate.

Citiți și: Peste 4 zile începe vacanța mare / Va fi cea mai scurtă din ultimele zeci de ani: pe 9 septembrie din nou la cursuri

Pe același loc cu România se află și Bulgaria, tot cu 19 puncte, apoi urmează Ungaria, Slovacia și Jamaica.

„58% dintre elevi au atins cel puțin nivelul competenței de bază la gândire creativă (Nivelul 3)”, se arată în rezultatele testelor PISA 2022, citate și de Edupedu.ro.

Doar 14% dintre elevii din România au avut o performanță ridicată, de nivelul 5 sau 6, când vine vorba despre acest domeniu.

„La aceste niveluri de competență, elevii pot genera, evalua și îmbunătăți ideile creative din cadrul unor sarcini diverse și complexe, inclusiv sarcini care presupun proiectarea unor soluții abstracte sau raportarea la scenariile unor probleme științifice și sociale nefamiliare sau caracterizate de anumite constrângeri”, conform rezultatelor.

SURSA: hotnews.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii