Rezultate remarcabile pentru elevii de la Colegiul Național din Iași la un concurs internațional de matematică
În perioada 26-31 iulie 2024, 16 elevi ai Colegiului Naţional din Iaşi, însoţiţi de Conf. Dr. Iulian Stoleriu de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, membru în Juriul Internațional și în Comitetul Științific ale IMC, precum și de profesorii Tamara Culac și Gabriel Popa de la Colegiul Național din Iași, în calitate de coordonatori ai echipelor care au reprezentat România, au participat la concursul International Mathematics Competition, desfăşurat în localitatea Lucknow, India.
Evenimentul, aflat la cea de-a XXVI-a ediție, a reunit în acest an aproape 600 de elevi și 150 de profesori din 30 de ţări, multe dintre acestea fiind recunoscute pentru rezultatele excepţionale la concursurile internaţionale de matematică: SUA, China, Hong Kong, Vietnam, Filipine, Thailanda, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Bulgaria etc. Detalii despre desfășurarea competiției, subiectele propuse participanților și rezultatele obținute se pot afla consultând site-ul oficial: https://chiuchang.org/imc/en/home-en/ .
În lunile premergătoare concursului, pregătirea elevilor a fost asigurată de Conf.Dr. Iulian Stoleriu și de o echipă de profesori ai Colegiului Național din Iași: Gabriela-Elena Zanoschi, Tamara Culac, Gabriel Popa, Elena Mihuț și Marius Farcaș.
Rezultatele obținute de către elevi au fost cu adevărat remarcabile. Astfel, în competiţia individuală, Robert Isepciuc (clasa a VIII-a, prof. Gabriel Popa) și Ilinca-Rucsandra Radu (clasa a VII-a, prof. Gabriela-Elena Zanoschi) au obținut medalii de argint, iar Raluca Bânțu (clasa a VIII-a, prof. Marius Farcaș), Radu Popescu și Arthur Iacob (clasa a VI-a, prof. Gabriel Popa) au câștigat medalii de bronz. De asemenea, cinci elevi au obținut mențiuni: Diana Balan (clasa a V-a, prof. Tamara Culac), Andrei Apostol și Cristian Adomniței (clasa a V-a, prof. Gabriel Popa), Grig Ursanu (clasa a VI-a, prof. Gabriel Popa) și Agnes Munteanu (clasa a IX-a, prof. Elena Mihuț).
La proba pe echipe, elevii Colegiului Naţional din Iaşi au avut, de asemenea, rezultate foarte bune: „Second runner Up” pentru echipa KSIII formată din elevii Ilinca-Rucsandra Radu, Robert Isepciuc, Raluca Bânțu și Adrian Răschip, precum și alte două trofee „Second runner Up” obținute de cele două echipe KSII: prima formată din elevii Radu Popescu, Arthur Iacob, Grig Ursanu și Vlad Cazacu, iar cea de-a doua din elevii Diana Balan, Cristian Adomniței, Andrei Apostol și Patricia Grigore.
Experienţa a fost întregită de comunicarea cu reprezentanţii celorlalte ţări participante, pe durata întregii competiții. În mod special, seara interculturală, în care concurenții din fiecare ţară au susţinut câte un program artistic cu specific naţional, a fost foarte apreciată de către copiii noștri. Ei au primit aplauzele întregii asistențe pentru felul în care au dansat „Ciuleandra” (coregrafia a fost asigurată de prof. Mădălina Afruntoaei).
Participarea la acest concurs le-a oferit elevilor și profesorilor însoţitori oportunitatea de a descoperi câteva dintre elementele specifice universului cultural al Indiei. Pe lângă numeroasele medalii cu care s-au întors acasă, copiii și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare și au creat legături cu tineri din alte țări și de pe alte continente, fiind buni ambasadori ai învățământului matematic din România și ai orașului Iași.
Publicitate și alte recomandări video