anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

REZULTATELE ADMITERII LA USAMV! O fată a intrat cu media 10

GALERIE
admitere usamv iasi (1)admitere usamv iasi (2)
 • admitere usamv iasi (1)
 • admitere usamv iasi (2)
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (UŞAMV) a înregistrat şi în acest an un real succes în privința sesiunii de admitere, desfășurate în perioada 12-21 iulie 2017. Astfel, peste 1550 de candidați şi-au depus dosarele pentru înscriere la cele patru facultăți ale UŞAMV Iaşi care au pus la dispoziție un total de 1100 de locuri finanțate de la buget.

Ca o noutate pentru această sesiune de admitere a fost înscrierea online, la îndemâna oricărui candidat care nu a avut posibilitatea de a se deplasa la sediul nostru pentru a depune dosarul.

Rezultatele pot fi consultate AICI.

Totodată, ultimele medii de admitere au atins cote mari datorită concurenței  la unele specializări şi domenii de învățământ din cadrul UŞAMV Iaşi. Spre exemplu, la Facultatea de Medicină Veterinară, unde a fost o concurență de peste 5 candidați pe un loc, primul loc i-a aparținut unei tinere care are media de admitere 10, iar ultima medie de admitere pe locurile finanțate de la buget fiind 9.17.

Tânăra admisă cu nota maximă la Facultatea de Medicină Veterinară este din Iaşi şi este absolventă a Colegiului National „Costache Negruzzi” Iaşi.

„Fata mea a ales să se înscrie pe site-ul Universității. Această modalitatea de înscriere online a fost foarte facilă şi ne-a ajutat. Opțiunea de a urma cursurile Facultății de Medicină Veterinară a fost din pasiunea şi dragostea pentru animale, dar şi pentru renumele Universității, pentru feedback-ul excelent şi aprecierile numeroase ale foștilor absolvenți. A fost decizia ei, iar noi ca părinți am susținut-o necondiționat, suntem foarte mândri de reușita ei”, a spus Cătălin Andronache, tatăl viitoarei studente.

Tot 5 candidați pe un loc au fost şi la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare din cadrul Facultății de Zootehnie, prima medie de admitere fiind 9,67, iar ultima medie este 8,80. De asemenea, concurență a fost şi la specializarea Inginerie şi management în alimentația publica si agroturism, prima media fiind 9,85, iar ultima medie de admitere este7,87.

În cadrul Facultății de Horticultură, cel mai mare interes a fost pentru specializările Horticultură şi Peisagistică, unde prima medie este 9,80, iar ultima 6,06.

Şi specializările Facultății de Agricultură au fost foarte solicitate anul acesta, la Tehnologia prelucrării produselor agricole, prima medie este 9,85, iar ultima medie de 7.95, în timp ce la Inginerie economică în agricultură, prima medie este 9,67 şi ultima medie de 7,57. La domeniul Agronomie au fost admiși tineri cu note până la 6,45.

„Cei care au optat pentru a deveni studenți ai UŞAMV Iaşi au avut la dispoziție o ofertă educațională diversă şi competitivă, pentru care diplomele sunt recunoscute în țarile Uniunii Europene. Este important şi că studenții Universității beneficiază de condiții moderne de cazare în campusul studențesc, în cămine ce au un confort ridicat, precum şi de o bază sportivă completă, cu terenuri şi sală de sport”, a precizat prof. univ.dr. Vasile Vîntu, rector al USAMV Iaşi.

UŞAMV Iaşi pune la dispoziția studenților o bază materială performantă la nivel european. Pe durata studiilor universitare, studenții au posibilitatea de a efectua mobilități de studiu în străinătate, prin diverse programe susținute financiar de UE.

Locurile care vor rămâne neocupate vor fi scoase la concurs în sesiunea de admitere din toamnă, ce se va desfășura în perioada 7-12 septembrie 2017.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.