Rezultatele au fost afisate. Doar 22,83% dintre elevii ieseni au luat BAC-ul in sesiunea de toamna UPDATE

duminică, 02 septembrie 2012, 09:55
2 MIN
 Rezultatele au fost afisate. Doar 22,83% dintre elevii ieseni au luat BAC-ul in sesiunea de toamna UPDATE

ORA 14:45

Rezultatele din Iasi pot fi vazute AICI

ORA 14:20

Cea mai mare medie obtinuta in aceasta sesiune de examen este 9,68. Rezultatul ii apartine Irinei Cascaval, candidata de la Liceul "V. Alecsandri" din promotia curenta. 

Liceul Agricol din Holboca are din nou rata 0 de promovare. S-au inscris doar 3 candidati ca sa sustina examenul si s-au prezentat doi din promotii anterioare.

La Grupul Scolar Tehnic din Harlau, un singur candidat a promovat din cei 17 prezenti, el obtinand media 6,93.

Un singur candidat, din 10 prezenti, a trecut bacalaureatul la Grupul Scolar din Vladeni, cu media 8,01.

ORA 14:15

La cele sase centre de examen din zona Bularga, rata de promovare (numarul celor declarati "reusiti" din randul celor inscrisi – n.r.) este cuprinsa intre 11,14% si 19,76%.

ORA 11:30 

Pe probe, cea mai buna rata de promovare (note peste 5 – n.r.) s-a inregistrat la romana (86,19%), iar cea mai slaba la matematica (37,99%).

„E un procent modest, de nivel mediu. Ma asteptam la un procent undeva intre 25% si 30%. Ma astepam spre 30% sa fie rata de promovare, pentru ca a fost un efort destul de important facut de cadrele didactice care s-au implicat in pregatire, cu tot felul de teste si cu tot felul de subiecte in acord cu modelele existente pentru probele de la bacalaureat. Insa, pe de alta parte, si contextul bacalaureatului de toamna e mai dificil, in sensul ca sunt absolventi din promotii trecute, cei care au fost corigenti, deci o oricum cu nivel de pregatire mai scazut, incat nu puteau fi asteptate rezultate spectaculoase. Corelat cu rezultatul din vara, procentul se va duce undeva peste 60%, incat exista un numar suficient de absolventi care pot urma si un drum prin universitati sau diferite tipuri de colegii. Probabil ca aceasta noua idee care a aparut, a bacalaureatului profesional,  –  de altfel ceruta si dorita de opinia publica si de elevii din zona liceelor tehnologice – , ar putea in timp sa ofere o alternativa pentru cei care isi doresc sa aiba o diploma la incheierea anilor de liceu, dar care nu tin neaparat si nici nu au nivelul de cunostinte necesar pentru a o urma un drum universitar", a precizat Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean.

Ea a mai adaugat ca, fiind  275 de candidati cu medii intre 5 si 5,98, este posibil ca, dupa contestatii, rata de promovare sa creasca cu un procent.

In toate cele 7 centre de examen din municipiu erau tineri care imparteau fluturasi pentru Universitatea Apollonia. Fiecare student inscris in aceasta toamna la aceasta institutie de invatamant primeste o vacanta de 3 zile la munte, in Bucovina.

Candidatii nemultumiti de nota obtinuta vor putea depune contestatie in intervalul orar 16.00-20.00, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 5 septembrie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii