anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rezultatele chestionarului de satisfacţie a pacienţilor: trei spitale ieşene, în topul naţional

GALERIE
pacienti Iasi
  • pacienti Iasi
- +

Acestea ocupă locurile 1, 4 şi 5. Care sunt unităţile medicale şi ce criterii au fost avute în vedere? În analiza întinsă pe tot anul 2019 au fost incluse 338 de spitale de stat din toată ţara.

 

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi este pe primul loc din ţară într-un clasament realizat în funcţie de satisfacţia pacienţilor faţă de serviciile medicale de care au beneficiat în timpul internării, alături de alte două spitale ieşene care se află în acest top. Observatorul Român de Sănătate a analizat 224.480 de chestionare de satisfacţie care au fost completate electronic de pacienţi în 2019 şi apoi le-au comparat cu cele din anii precedenţi. Spitalele din Iaşi care mai figurează în acest clasament referitor la calitatea serviciilor medicale oferite sunt Spitalul Clinic Căi Ferate, cu un procent de 86,86%, aflat pe locul 4, dar şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” (IBCV), pe locul 5, cu 86,64%.

Topul a fost realizat în funcţie de procentul de pacienţi mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de serviciile medicale oferite de spitale, aceasta fiind prima întrebare din chestionarul de satisfacţie. „Acest rezultat confirmă efortul susţinut al întregii echipe de a asigura servicii de calitate, de a pune nevoile pacientului pe primul loc. Este al doilea an consecutiv în care am primit acest titlu, este un rezultat care ne onorează şi ne obligă să menţinem acelaşi nivel ridicat. Mulţumesc întregului colectiv, atât echipei manageriale, cât şi celorlalţi colegi”, a declarat ec. Robert Dâncă, managerul Maternităţii „Cuza Vodă”. De asemenea, IBCV Iaşi se mai află şi pe locul 7 la categoria „transparenţă”, iar Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi se află pe locul 6 la aceeaşi categorie. În analiză au fost incluse 338 de spitale publice pentru care au existat date referitoare la satisfacţia pacientului, cum ar fi spitale judeţene, municipale, institute naţionale şi spitale de specialitate, instituţiile cu specific balnear şi de recuperare nefiid incluse.

Reprezentanţii Observatorului Român de Sănătate susţin că, în momentul actual, mecanismul de feedback de la externare nu este promovat în spitale şi la nivel naţional, fiind necesară o campanie de conştientizare organizată de Ministerul Sănătăţii şi unităţile sanitare. „Pentru ca mecanismul să ofere o imagine de ansamblu cu privire la sistemul medical şi la fiecare spital, este nevoie ca managerii unităţilor sanitare să se asigure că datele de contact ale pacienţilor sunt introduse în platforma CNAS”, se precizează în analiză. La nivel naţional, unul din cinci pacienţi a raportat că a fost nevoit să îşi cumpere materiale sau medicamente din propriul buzunar pe durata internării. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O epavă la primărie

Cătălin ONOFREI

O epavă la primărie

Cum vrea Băsescu să iasă din politica naţională.

Filmuletul zilei

opinii

Un lider, un afacerist, un oportunist

Briscan ZARA

Un lider, un afacerist, un oportunist

Aceasta este mai degrabă o parabolă, dar cu întâmplări şi personaje rupte din realitatea prin care am trecut eu în această vară.

Cum (nu) se consolidează o democraţie

Ciprian IFTIMOAEI

Cum (nu) se consolidează o democraţie

Democraţia se află într-un regres din ce în ce mai pronunţat în multe ţări ale lumii, chiar şi în cele considerate odinioară democraţii avansate: SUA, Marea Britanie, unele ţări membre UE. Doar 5,7% din populaţia lumii trăieşte astăzi în ţări cu democraţii consolidate. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (I)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (I)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină!

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

Ia-auzi una tare pe azi, stimabile cetitoriu, onorat auditoriu sau preţuit telespectatoriu, una venită aseară cu ultimul tramvai la redacţie! 

Caricatura zilei

LetsKanya

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.