Rezultatele chestionarului de satisfacţie a pacienţilor: trei spitale ieşene, în topul naţional
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Rezultatele chestionarului de satisfacţie a pacienţilor: trei spitale ieşene, în topul naţional

GALERIE
pacienti Iasi
  • pacienti Iasi
- +

Acestea ocupă locurile 1, 4 şi 5. Care sunt unităţile medicale şi ce criterii au fost avute în vedere? În analiza întinsă pe tot anul 2019 au fost incluse 338 de spitale de stat din toată ţara.

 

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi este pe primul loc din ţară într-un clasament realizat în funcţie de satisfacţia pacienţilor faţă de serviciile medicale de care au beneficiat în timpul internării, alături de alte două spitale ieşene care se află în acest top. Observatorul Român de Sănătate a analizat 224.480 de chestionare de satisfacţie care au fost completate electronic de pacienţi în 2019 şi apoi le-au comparat cu cele din anii precedenţi. Spitalele din Iaşi care mai figurează în acest clasament referitor la calitatea serviciilor medicale oferite sunt Spitalul Clinic Căi Ferate, cu un procent de 86,86%, aflat pe locul 4, dar şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” (IBCV), pe locul 5, cu 86,64%.

Topul a fost realizat în funcţie de procentul de pacienţi mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de serviciile medicale oferite de spitale, aceasta fiind prima întrebare din chestionarul de satisfacţie. „Acest rezultat confirmă efortul susţinut al întregii echipe de a asigura servicii de calitate, de a pune nevoile pacientului pe primul loc. Este al doilea an consecutiv în care am primit acest titlu, este un rezultat care ne onorează şi ne obligă să menţinem acelaşi nivel ridicat. Mulţumesc întregului colectiv, atât echipei manageriale, cât şi celorlalţi colegi”, a declarat ec. Robert Dâncă, managerul Maternităţii „Cuza Vodă”. De asemenea, IBCV Iaşi se mai află şi pe locul 7 la categoria „transparenţă”, iar Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi se află pe locul 6 la aceeaşi categorie. În analiză au fost incluse 338 de spitale publice pentru care au existat date referitoare la satisfacţia pacientului, cum ar fi spitale judeţene, municipale, institute naţionale şi spitale de specialitate, instituţiile cu specific balnear şi de recuperare nefiid incluse.

Reprezentanţii Observatorului Român de Sănătate susţin că, în momentul actual, mecanismul de feedback de la externare nu este promovat în spitale şi la nivel naţional, fiind necesară o campanie de conştientizare organizată de Ministerul Sănătăţii şi unităţile sanitare. „Pentru ca mecanismul să ofere o imagine de ansamblu cu privire la sistemul medical şi la fiecare spital, este nevoie ca managerii unităţilor sanitare să se asigure că datele de contact ale pacienţilor sunt introduse în platforma CNAS”, se precizează în analiză. La nivel naţional, unul din cinci pacienţi a raportat că a fost nevoit să îşi cumpere materiale sau medicamente din propriul buzunar pe durata internării. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.