anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Rezultatele chestionarului de satisfacţie a pacienţilor: trei spitale ieşene, în topul naţional

GALERIE
pacienti Iasi
 • pacienti Iasi
- +

Acestea ocupă locurile 1, 4 şi 5. Care sunt unităţile medicale şi ce criterii au fost avute în vedere? În analiza întinsă pe tot anul 2019 au fost incluse 338 de spitale de stat din toată ţara.

 

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi este pe primul loc din ţară într-un clasament realizat în funcţie de satisfacţia pacienţilor faţă de serviciile medicale de care au beneficiat în timpul internării, alături de alte două spitale ieşene care se află în acest top. Observatorul Român de Sănătate a analizat 224.480 de chestionare de satisfacţie care au fost completate electronic de pacienţi în 2019 şi apoi le-au comparat cu cele din anii precedenţi. Spitalele din Iaşi care mai figurează în acest clasament referitor la calitatea serviciilor medicale oferite sunt Spitalul Clinic Căi Ferate, cu un procent de 86,86%, aflat pe locul 4, dar şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” (IBCV), pe locul 5, cu 86,64%.

Topul a fost realizat în funcţie de procentul de pacienţi mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de serviciile medicale oferite de spitale, aceasta fiind prima întrebare din chestionarul de satisfacţie. „Acest rezultat confirmă efortul susţinut al întregii echipe de a asigura servicii de calitate, de a pune nevoile pacientului pe primul loc. Este al doilea an consecutiv în care am primit acest titlu, este un rezultat care ne onorează şi ne obligă să menţinem acelaşi nivel ridicat. Mulţumesc întregului colectiv, atât echipei manageriale, cât şi celorlalţi colegi”, a declarat ec. Robert Dâncă, managerul Maternităţii „Cuza Vodă”. De asemenea, IBCV Iaşi se mai află şi pe locul 7 la categoria „transparenţă”, iar Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi se află pe locul 6 la aceeaşi categorie. În analiză au fost incluse 338 de spitale publice pentru care au existat date referitoare la satisfacţia pacientului, cum ar fi spitale judeţene, municipale, institute naţionale şi spitale de specialitate, instituţiile cu specific balnear şi de recuperare nefiid incluse.

Reprezentanţii Observatorului Român de Sănătate susţin că, în momentul actual, mecanismul de feedback de la externare nu este promovat în spitale şi la nivel naţional, fiind necesară o campanie de conştientizare organizată de Ministerul Sănătăţii şi unităţile sanitare. „Pentru ca mecanismul să ofere o imagine de ansamblu cu privire la sistemul medical şi la fiecare spital, este nevoie ca managerii unităţilor sanitare să se asigure că datele de contact ale pacienţilor sunt introduse în platforma CNAS”, se precizează în analiză. La nivel naţional, unul din cinci pacienţi a raportat că a fost nevoit să îşi cumpere materiale sau medicamente din propriul buzunar pe durata internării. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.