Rezultatele chestionarului de satisfacţie a pacienţilor: trei spitale ieşene, în topul naţional
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 19.01.2022

Rezultatele chestionarului de satisfacţie a pacienţilor: trei spitale ieşene, în topul naţional

GALERIE
pacienti Iasi
 • pacienti Iasi
- +

Acestea ocupă locurile 1, 4 şi 5. Care sunt unităţile medicale şi ce criterii au fost avute în vedere? În analiza întinsă pe tot anul 2019 au fost incluse 338 de spitale de stat din toată ţara.

 

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi este pe primul loc din ţară într-un clasament realizat în funcţie de satisfacţia pacienţilor faţă de serviciile medicale de care au beneficiat în timpul internării, alături de alte două spitale ieşene care se află în acest top. Observatorul Român de Sănătate a analizat 224.480 de chestionare de satisfacţie care au fost completate electronic de pacienţi în 2019 şi apoi le-au comparat cu cele din anii precedenţi. Spitalele din Iaşi care mai figurează în acest clasament referitor la calitatea serviciilor medicale oferite sunt Spitalul Clinic Căi Ferate, cu un procent de 86,86%, aflat pe locul 4, dar şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” (IBCV), pe locul 5, cu 86,64%.

Topul a fost realizat în funcţie de procentul de pacienţi mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de serviciile medicale oferite de spitale, aceasta fiind prima întrebare din chestionarul de satisfacţie. „Acest rezultat confirmă efortul susţinut al întregii echipe de a asigura servicii de calitate, de a pune nevoile pacientului pe primul loc. Este al doilea an consecutiv în care am primit acest titlu, este un rezultat care ne onorează şi ne obligă să menţinem acelaşi nivel ridicat. Mulţumesc întregului colectiv, atât echipei manageriale, cât şi celorlalţi colegi”, a declarat ec. Robert Dâncă, managerul Maternităţii „Cuza Vodă”. De asemenea, IBCV Iaşi se mai află şi pe locul 7 la categoria „transparenţă”, iar Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi se află pe locul 6 la aceeaşi categorie. În analiză au fost incluse 338 de spitale publice pentru care au existat date referitoare la satisfacţia pacientului, cum ar fi spitale judeţene, municipale, institute naţionale şi spitale de specialitate, instituţiile cu specific balnear şi de recuperare nefiid incluse.

Reprezentanţii Observatorului Român de Sănătate susţin că, în momentul actual, mecanismul de feedback de la externare nu este promovat în spitale şi la nivel naţional, fiind necesară o campanie de conştientizare organizată de Ministerul Sănătăţii şi unităţile sanitare. „Pentru ca mecanismul să ofere o imagine de ansamblu cu privire la sistemul medical şi la fiecare spital, este nevoie ca managerii unităţilor sanitare să se asigure că datele de contact ale pacienţilor sunt introduse în platforma CNAS”, se precizează în analiză. La nivel naţional, unul din cinci pacienţi a raportat că a fost nevoit să îşi cumpere materiale sau medicamente din propriul buzunar pe durata internării. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ciucă și plagiatul

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X