Rezultatele examenului de Definitivat la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

COMUNICAT DE PRESA

Rezultatele examenului de Definitivat la Iaşi

GALERIE
definitivat
  • definitivat
- +

Din totalul celor 413 lucrări scrise transmise spre evaluare în contextul sesiunii 2018 a examenului de Definitivat, desfășurat în data de 18 iulie, 317 cadre didactice din judeţul Iaşi au obţinut medii mai mari sau egale cu 8 şi au promovat examenul, acestea reprezentând 76,75% din totalul candidaţilor. Procentajul se situează peste media națională de promovare, care este de 75,75%.

În ceea ce priveşte tranşele de note obţinute la proba scrisă, 146 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 8,00-8,99, tranşa de note cuprinse între 9,00 și 9,99 fiind atinsă de 109 candidaţi. Un rezultat remarcabil pentru sesiunea 2018 a examenului de Definitivat este, pentru judeţul nostru, un număr de 24 de note de 10 la proba scrisă, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate la disciplinele Învăţământ preşcolar şi Educaţie fizică, ambele cu câte 8 candidaţi care au obţinut nota maximă.

Alţi 2 candidaţi au obţinut nota 10 disciplina Consiliere psihopedagogică, în timp ce Artele vizuale, Istoria, Limba şi literatura franceză, Matematica şi Religia ortodoxă sunt reprezentate de câte un candidat în lista decariştilor.

Anterior desfăşurării probei scrise, peste 500 de candidați înscriși în județul Iași au parcurs o etapă eliminatorie, care a presupus susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional, promovarea fiind condiţionată de obţinerea cel puţin a mediei 8 pentru cele trei probe şi a notei 7 pentru fiecare dintre acestea.

Procentajul de promovare aferent acestei sesiuni a examenului de Definitivare în învățământ reprezintă o creștere semnificativă comparativ cu sesiunea 2017, care a înregistrat, ca rezultat inițial, o promovabilitate de 63,80%. Remarcăm faptul că această sesiune a înregistrat cel mai mare număr de candidați înscriși în ultimii 6 ani, precum și cel mai ridicat număr de lucrări scrise.

Numărul ridicat de candidați care au parcurs toate etapele necesare promovării examenului demonstrează implicare, motivare și responsabilitate față de propriul parcurs profesional. Rezultatele obținute de profesorii ieșeni la examenul de Definitivat probează calitatea formării inițiale a acestora, reușita strategiilor de consiliere și monitorizare derulate de Inspectoratul Școlar Județean prin inspectorii de specialitate, profesorii metodiști și, de asemenea, prin Departamentul de dezvoltarea resursei umane.

Cadrele didactice care doresc reevaluarea lucrării scrise pot depune eventualele contestaţii marți, 24 iulie, până la ora 20.00 și miercuri, 25 iulie, până la ora 14.00, la centrul de examen constituit la Colegiul Naţional Iaşi. Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen şi pe site-ul http://definitivat.edu.ro în data de 27 iulie 2018.

Conform prevederilor legale, candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult trei ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea, la unitatea de învăţământ la care se depune dosarul de înscriere, a unei taxe în cuantum de 300 lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.