Rezultatele la bacalaureat se afişează săptămâna viitoare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

Rezultatele la bacalaureat se afişează săptămâna viitoare

GALERIE
bacalaureat
  • bacalaureat
- +

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-a încheiat ieri pentru cei aproape 5.000 de candidaţi din judeţul Iaşi. Astfel, cele 17 centre de examen din judeţ au administrat ieri subiecte la nu mai puţin de 14 materii, printre care Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, în funcţie de profilul absolvit de candidat, dar şi de alegerea acestuia.

 Primele rezultate de la examenul de bacalaureat urmează să se afişeze pe data de 4 iulie, până la ora 12.00, urmând ca eventualele contestaţii să poată fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 5 – 8 iulie, rezultatele finale urmând să fie cunoscute pe 9 iulie. Cei care nu au reuşit să treacă la probele de bacalaureat din această sesiune, dar şi elevii de clasa a XII-a care mai au de suţinut corigenţe sau cei care nu s-au înscris la prima sesiune, mai au şansa de a obţine diploma de bacalaureat în sesiunea din toamnă. Înscrierile la această sesiune au loc în perioada 10-13 iulie sau pe 27 iulie în cazul celor care au promovat examenele de corigenţă.

Prima probă din sesiune august - septembrie a examenului de bacalaureat va începe pe 20 august, în această zi urmând să se desfăşoare proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 21 august este programată proba la Limba şi literatura română, pe 22 august Proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august, Proba la alegere a profilului şi specializării. Probele de competenţe vor începe de pe data de 24 august. Astfel, pe 24 şi 27 august se vor desfăşura probele de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, pe 28 august probele de comunicare orală în limba maternă, pe 29 şi 30 august cele de competenţe digitale, în perioada 30-31 august fiind programate şi probele de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Primele rezultate vor fi aflate de către candidaţi pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, eventualele contestaţii putând fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.