Rezultatele UMF Iaşi la rezidenţiat au fost peste media ţării. Se aşteaptă repartiţia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Rezultatele UMF Iaşi la rezidenţiat au fost peste media ţării. Se aşteaptă repartiţia

GALERIE
rezidentiat UMF Iasi
  • rezidentiat UMF Iasi
- +

Rezultatele la concursul de rezidenţiat, organizat de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu cele 6 universităţi de medicină şi farmacie tradiţionale duminică, 15 noiembrie, clasează Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi pe locul al II-lea în ţară, după UMF Bucureşti, pentru domeniile Medicină şi Medicină Dentară. 

Astfel, pentru domeniul Medicină, cel mai mare punctaj a fost obţinut de un candidat din Bucureşti – 938, în timp ce candidatul din Iaşi a fost la o diferenţă de doar un punct, obţinând 937 de puncte. Pentru domeniul Medicină Dentară, un candidat de la UMF Bucureşti a obţinut punctajul maxim, de 899 de puncte, urmat tot de un candidat din Iaşi, cu 880 de puncte. „Ne bucurăm că absolvenţii noştri au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda unui an dificil.

Ne-am clasat pe locul al II-lea pe ţară, în domeniile Medicină şi Medicină Dentară, după UMF Bucureşti. Îi felicit din toată inima pe candidaţi şi le doresc mult succes indiferent de specializarea pe care o vor urma”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Astfel, potrivit rezultatelor parţiale, la Medicină vor putea merge mai departe în etapa a doua a rezidenţiatului - repartizarea locurilor/posturilor - cei care au luat peste 562,8 de puncte, la Medicină Dentară – candidaţii cu peste 539,4 de puncte, iar la Farmacie, cei care au obţinut peste 538,8 de puncte.

Pentru această sesiune s-au înscris peste 2100 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor pentru domeniul Medicină este aproximativ acelaşi – 1088, faţă de 1087, în timp ce pentru domeniul Farmacie a crescut de trei ori – 360 faţă de 127, iar pentru Medicină Dentară, de două ori: 668, faţă de 314. Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureştiul pe primul loc, cu 4372 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 2116 de candidaţi şi de Cluj, cu 1.636 de candidaţi. Numărul total de înscrişi din toate cele şase centre universitare este 11.949.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.