Maşinile care încurcă lucrările vor fi mutate la 100 metri distanţă. Totul va fi filmat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Maşinile care încurcă lucrările vor fi mutate la 100 metri distanţă. Totul va fi filmat

GALERIE
ridicare masini
  • ridicare masini
- +

Municipalitatea va putea reloca autoturismele care blochează frontul de lucru al lucrărilor de construcţii edilitare.

Con­si­lierii locali au aprobat ieri un proiect de hotărâre în acest sens. Conform documentului, autovehiculele vor fi relocate într-un perimetru de până la maximum 100 m de zona în care se efectuează lucrări de rea­bi­litare, modernizare sau intervenţie la in­frastructura tehnico-edilitară şi stradală. În proiect se arată că operaţiunea de relocare se realizează asupra vehiculelor de orice fel oprite pe domeniul public.

„Pentru evitarea oricăror litigii cu proprietarii ve­hiculelor relocate, procesul verbal de re­lo­care va fi însoţit obligatoriu de material foto sau video al vehiculului înainte şi după relocare, iar arhiva va fi păstrată de municipiul Iaşi. La cererea proprietarului, municipiul Iaşi este obligat să pună la dispoziţia acestora materialul foto şi video, din care să rezulte starea fizică a vehiculului relocat şi locul în care a fost relocat“, se precizează în proiectului de hotărâre.

În urmă cu câteva luni, Curtea Constituţională a interzis autorităţilor lo­ca­le să mai ridice maşini parcate ilegal în­trucât această activitate era derulată în ur­ma unor decizii ale deliberativelor locale care, practic, schimbau modul de implementare a reglementărilor rutiere stabilite prin acte normative emise de Guvern. În schimb, Curtea a prevăzut că în situaţia în care se afectează activitatea serviciilor de utilitate publică „autoritatea locală este constrânsă să reacţioneze pentru apăra­rea unui interes public pe calea măsurilor administrative“.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.