Maşinile care încurcă lucrările vor fi mutate la 100 metri distanţă. Totul va fi filmat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Maşinile care încurcă lucrările vor fi mutate la 100 metri distanţă. Totul va fi filmat

GALERIE
ridicare masini
  • ridicare masini
- +

Municipalitatea va putea reloca autoturismele care blochează frontul de lucru al lucrărilor de construcţii edilitare.

Con­si­lierii locali au aprobat ieri un proiect de hotărâre în acest sens. Conform documentului, autovehiculele vor fi relocate într-un perimetru de până la maximum 100 m de zona în care se efectuează lucrări de rea­bi­litare, modernizare sau intervenţie la in­frastructura tehnico-edilitară şi stradală. În proiect se arată că operaţiunea de relocare se realizează asupra vehiculelor de orice fel oprite pe domeniul public.

„Pentru evitarea oricăror litigii cu proprietarii ve­hiculelor relocate, procesul verbal de re­lo­care va fi însoţit obligatoriu de material foto sau video al vehiculului înainte şi după relocare, iar arhiva va fi păstrată de municipiul Iaşi. La cererea proprietarului, municipiul Iaşi este obligat să pună la dispoziţia acestora materialul foto şi video, din care să rezulte starea fizică a vehiculului relocat şi locul în care a fost relocat“, se precizează în proiectului de hotărâre.

În urmă cu câteva luni, Curtea Constituţională a interzis autorităţilor lo­ca­le să mai ridice maşini parcate ilegal în­trucât această activitate era derulată în ur­ma unor decizii ale deliberativelor locale care, practic, schimbau modul de implementare a reglementărilor rutiere stabilite prin acte normative emise de Guvern. În schimb, Curtea a prevăzut că în situaţia în care se afectează activitatea serviciilor de utilitate publică „autoritatea locală este constrânsă să reacţioneze pentru apăra­rea unui interes public pe calea măsurilor administrative“.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.