Ridicarea Spitalului Regional de Urgenţă la ERA ar fi mai ieftină decât la Valea Ursului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ridicarea Spitalului Regional de Urgenţă la ERA ar fi mai ieftină decât la Valea Ursului

GALERIE
sru
  • sru
- +

Primarul interimar spune că pe amplasamentul de lângă ERA costurile ar fi cu 30% mai mici, din cauză că utilităţile sunt foarte aproape. Cealaltă variantă, la Valea Ursului, este susţinută de edilii din Miroslava.

Autorităţile locale şi centrale au reluat discuţiile pe tema amplasării Spitalului Regional de Urgenţă (SRU). În prezent, la nivelul Mi­nisterului Sănătăţii sunt în dezbatere două zone: Valea Ursului şi vecină­tatea complexului ERA. Primarul interimar Mihai Chirica s-a aflat ieri la Bucureşti, unde a prezentat detalii tehnice despre amplasamentul din zona ERA, loc recomandat de Primăria Iaşi pentru construirea SRU. În acelaşi timp, Primăria Miroslava propune ca soluţie zona din Valea Ursului.

„Costurile pentru fiecare dintre amplasamentele propuse sunt diferite. S-ar putea ca în zona ERA să fie mai scump să bagi în fundaţie, dar mai ieftin la nivel de utilităţi. De exemplu, curentul electric e cu 7 km mai departe în zona Valea Ursului faţă de zona ERA, sau gazul metan, unde trebuie să faci o subtraversare de 100 m în zona ERA, iar pentru Valea Ursului trebuie să duci kilometri. Până la urmă, costul total contează, şi eficienţa obiectivului pe termen lung“, a declarat primarul interimar.

El a susţinut că estimările arată că nivelul costurilor pentru construcţia spitalului în zona ERA ar fi cu 30% mai mici decât o construcţie în zona Valea Ursului, dar acesta nu a oferit alte de­talii.

La o întâlnire care a avut loc la Iaşi în cursul săptămânii trecute, la care au participat şi reprezentanţi ai Mi­nis­terului Sănătăţii, s-a decis ca, cel târziu la sfârşitul lunii mai, pentru fiecare dintre cele două amplasamente să fie în­toc­mit un studiu geotehnic. Potrivit studiilor actuale, fiecare dintre terenurile propuse are probleme: cel de la zona ERA are un risc de inundabilitate, în timp ce, la Valea Ursului, accesibilitatea este dificilă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.