Ridicolele modificări inutile cerute de PSD la legea carantinei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ridicolele modificări inutile cerute de PSD la legea carantinei

GALERIE
Serban Nicolae
  • Serban Nicolae
- +

Circul penibil care durează de câteva săptămâni în legătura cu legea carantinei şi-a atins apogeul joi, când Comisia Juridică din Senat, condusă de pesedistul Şerban Nicolae, a modificat legea şi apoi a trimis-o la plen la vot. Unul dintre articolele modificate este foarte relevant. Este vorba de articolul 2, litera h, devenit, în forma finală trimisă la vot, litera g (aşa cum apare în tabelul cu amendamente).

Iată forma iniţială a articolului, cum apărea în proiectul de lege venit de la Guvern (este definiţia sintagmei "date ştiinţifice oficiale"): 

"<date ştiinţifice oficiale> - informaţia ce oferă un element de probă bazată pe metode ştiinţifice stabilite şi acceptate;".

La Camera Deputaţilor, articolul a căpătat forma următoare:

"informaţii ştiinţifice oficiale – date ce oferă elemente de probă bazate pe metode ştiinţifice stabilite şi universal acceptate transmise de către instituţii internaţionale sau naţionale, cu atribuţii în domeniul sănătăţii;".

După cum se poate vedea, nu mai e vorba de "date", ci de "informaţii" (care oferă... "date"). Practic, însă, definiţia e aceeaşi ca în forma iniţială a legii, dar se adaugă un emiţător al "informaţiilor": "instituţii internaţionale sau naţionale, cu atribuţii în domeniul sănătăţii".

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.