Riscă şapte ani de închisoare după ce a agresat un copil de 9 ani care i-a supărat fiica la joacă

Bărbatul în cauză a fost alaltăieri trimis în judecată.

sâmbătă, 11 septembrie 2021, 01:50
3 MIN
 Riscă şapte ani de închisoare după ce a agresat un copil de 9 ani care i-a supărat fiica la joacă

Ieşeanul care a răpit un copil de numai nouă ani, pe care l-a bătut iar apoi l-a abandonat pe o stradă lăturalnică, a fost trimis joi în judecată de către procurorii ieşeni. Întâmplarea şocantă a avut loc luna trecută, în comuna ieşeană Mironeasa. Pe 18 august, copilul agresorului, o fetiţă, le-a povestit părinţilor că a fost supărată de un băieţel de nouă ani cu care se juca. Ieşeanul a fost cuprins de o supărare din cale-afară şi a decis că trebuie să îşi facă singur dreptate. 

Bărbatul de 27 de ani s-a urcat în maşină şi a demarat în trombă spre locul în care minorii se jucaseră în urmă cu puţin timp. Acolo l-a găsit pe minorul de nouă ani care i-ar fi supărat fetiţa. Nervos de atitudinea copilului, bărbatul l-a luat de o mână şi l-a băgat cu forţa în maşină, după care s-a urcat la volan şi s-au îndreptat spre un loc din comună mai puţin frecventat.

După ce a ajuns în locul respectiv, bărbatul a oprit motorul şi s-a dat jos. După ce a deschis portiera maşinii, a hotărât că este timpul să îi aplice o corecţie băieţelului pentru cele întâmplate cu puţin timp în urmă, fapt pentru care l-a lovit de mai multe ori. Mai apoi, bărbatul l-a dat jos din maşină pe băieţel şi l-a lăsat plângând pe marginea drumului, la numai câteva sute de metri de casă. Copilul a mers pe jos până acasă, iar cu lacrimi în ochi le-a povestit părinţilor clipele de groază prin care a trecut.

La auzul întâmplării de-a dreptul şocante, mama copilului a pus imediat mâna pe telefon şi a sunat la poliţie pentru a relata întâmplarea. Cazul a fost preluat de agenţii de la Secţia de Poliţie Rurală Ciurea, care au stat de vorbă inclusiv cu minorul de numai nouă ani. După ce le-a spus poliţiştilor cum arăta bărbatul care l-a răpit şi bătut, oamenii legii au reuşit să îl identifice în scurt timp pe agresor. În mai puţin de 24 de ore, oamenii legii l-au săltat de acasă pe bărbat, iar mai apoi l-au condus la secţia de poliţie pentru audieri. După ce a dat cu subsemnatul în faţa poliţiştilor şi le-a povestit varianta personală a poveştii, anchetatorii au luat decizia să îl reţină.

Pe 19 august, Marcel Constantin Lepădatu a fost băgat după gratii în arestul Poliţiei Iaşi. După ce a avut suficient timp pentru a reflecta la faptele sale, bărbatul de 27 de ani a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei. Pe 21 august, magistraţii au admis cererea anchetatorilor de arestare preventivă, iar bărbatul şi-a petrecut următoarele 30 de zile în arest, fiind cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe. În baza unui rechizitoriu întocmit de procurori, ieşeanul a fost trimis joi în judecată, iar pentru faptele sale ar putea să petreacă până la şapte ani în închisoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii