anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Riscurile cardiovasculare variază şi în funcţie de locul de muncă

GALERIE
risc cardiovascular Foto maramureseni.ro
 • risc cardiovascular Foto maramureseni.ro
- +

Riscul de îmbolnăvire de maladii cardiovasculare variază în funcţie de locul de muncă - astfel, angajaţii din vânzări şi muncitorii se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire prin raport cu alte ocupaţii, conform unui nou raport, informează Live Science.

Un risc crescut este suportat şi de persoanele şomere sau fără ocupaţie.

Persoanele care lucrează în vânzări angro întâmpină cel mai ridicat risc de îmbolnăviri cardiovasculare conform acestui studiu, 2,9% dintre aceste persoane având o astfel de boală diagnosticată.

La polul opus, cei care lucrează în finanţe şi în domeniul asigurărilor au cea mai scăzută rată de îmbolnăviri cardiovasculare - doar 0,8%.

În cadrul acestei analize, cercetători de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention) au urmărit rezultatele studiilor privind starea de sănătate a americanilor realizate între anii 2008 şi 2012 pentru a estima rata îmbolnăvirilor cardiace în cazul adulţilor de până în 55 de ani.

Astfel, din rândul persoanelor care au un loc de muncă, angajaţii din servicii şi muncitorii întâmpină un risc cardiovascular mai crescut decât funcţionarii şi cei care lucrează la birou.

Printre variabilele care determină riscul de îmbolnăvire se numără şi vârsta şi sexul. După ce oamenii de ştiinţă au introdus în studiul lor şi aceste variabile, au ajuns la concluzia că riscul cel mai ridicat este suportat de angajaţii din două domenii: muncitorii din administraţia domeniilor publice şi respectiv angajaţii din restaurante şi baruri.

În ceea ce priveşte gradul de risc cardiovascular al persoanelor care nu au un loc de muncă, el este de 2,5% pentru şomerii care îşi caută un loc de muncă, comparativ cu 6,3% în cazul oamenilor fără ocupaţie, faţă de doar 1,9% pentru persoanele care au un loc de muncă.

Maladiile cardiovasculare sunt responsabile de o treime din totalul deceselor anuale din SUA.

Factorii de risc pentru apariţia bolilor cardiovasculare sunt multipli, de la existenţa altor maladii cronice care predispun la boli cardiovasculare, cum ar fi diabetul, până la regimul de viaţă - dieta, sedentarismul şi diferitele vicii. Printre factorii de risc cardiovascular de la locul de muncă se numără zgomotul puternic, stresul, fumatul pasiv şi munca în schimburi. (Agerpres)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.