Rishi Sunak îl atenționează pe Nigel Farage că-i face jocul lui Putin

sâmbătă, 22 iunie 2024, 17:38
2 MIN
 Rishi Sunak îl atenționează pe Nigel Farage că-i face jocul lui Putin

Premierul britanic, Rishi Sunak, a declarat că Nigel Farage, liderul partidului Reform UK, a făcut nişte afirmaţii „complet greşite” când a spus că Occidentul a „provocat” invazia Rusiei în Ucraina.

„Ceea ce a spus a fost complet greşit şi nu face decât să joace în favoarea lui Vladimir Putin. Acesta este un om care a răspândit agenţi neurotoxici pe străzile Marii Britanii, care face afaceri cu ţări precum Coreea de Nord. Iar acest tip de abordare este periculos pentru securitatea Marii Britanii, pentru securitatea aliaţilor noştri care se bazează pe noi şi nu face decât să-l încurajeze şi mai mult pe Putin”, a declarat Sunak, sâmbătă, la Londra.

Nigel Farage consideră că Occidentul a „provocat” invadarea Ucrainei

Liderul partidului britanic de dreapta Reform UK Nigel Farage consideră că Occidentul a „provocat” invadarea Ucrainei de către Rusia prin extinderea Uniunii Europene şi a NATO spre est. El a declarat pentru BBC că „desigur” războiul este din vina preşedintelui Vladimir Putin. Dar el a adăugat că extinderea UE şi a NATO i-a dat un „motiv” să spună poporului rus: „Vin din nou după noi”.

Într-un interviu pentru BBC, Farage a fost chestionat cu privire la evaluările şi declaraţiile anterioare, inclusiv cele în care  l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin drept liderul mondial pe care l-a admirat cel mai mult în 2014.

„Am spus că nu-l plac ca persoană, dar l-am admirat ca om politic pentru că a reuşit să preia controlul asupra conducerii Rusiei”, a spus Farage.

De ce s-a supărat Rishi Sunak pe Nigel Farage

Apoi a fost solicitat să facă precizări referitoare la o postare pe reţelele sociale din februarie 2022 , când a susţinut că invazia rusă în Ucraina a fost „o consecinţă a extinderii UE şi NATO”.

Farage a susţinutcă a argumentat încă din anii 1990 că „expansiunea permanentă spre est” a alianţei militare NATO şi a UE îi dă preşedintelui Putin „un motiv pentru a face poporul rus să spună  ”Vin din nou după noi” şi a merge la război”.

El a adăugat: „Noi am provocat acest război. Desigur, este vina [preşedintelui Putin]”.

 

 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii