Robot dedicat chirurgiei spinale de aproximativ un milion de euro!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tehnică de ultimă generaţie la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi:

Robot dedicat chirurgiei spinale de aproximativ un milion de euro!

GALERIE
robot
  • robot
- +

Acesta va fi cumpărat din fonduri proprii, achiziţia făcând parte din planul de tehnologizare a spitalului ieşean cu aparatură de înaltă performanţă. Astăzi are loc un Workshop Hands-On în cadrul căruia participanţii vor avea posibilitatea de a testa şi de a lucra cu sistemul de ultimă generaţie în domeniul imagisticii de înaltă performanţă: Sistemul O-ARM 2, sistem achiziţionat şi utilizat de Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Workshopul se desfăşoară în cadrul Conferinţei “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. N. Oblu Iaşi” care a reuneşte peste 200 de specialişti în neurochirurgie, neurologie şi oftalmologie.

„Trecem la următoarea etapă de tehnologizare a spitalului: vom achiziţiona un robot dedicat chirurgie spinale care oferi posibilitatea efectuării de intervenţii chirurgicale cu un grad şi mai ridicat de siguranţă pentru pacienţi. Acesta va fi achiziţionat din fonduri proprii şi va acosta aproximativ un milion de euro” a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi la Conferinţa “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. N. Oblu Iaşi”. Manifestarea care se desfăşoară săptămâna aceasta la Iaşi, reuneşte specialişti din întreaga ţară şi acoperă o gamă diversă a activităţilor din domeniul medical şi neurochirurgical. Lucrările se desfăşoară la Hotel Ramada Iaşi, precum şi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi unde are loc şi un Workshop Hands-On în cadrul căruia participanţii vor avea posibilitatea de a testa şi de a lucra cu sistemul de ultimă generaţie în domeniul imagisticii de înaltă performanţă: Sistemul O-ARM 2.

În blocul operator de ultimă generaţie, sistemul de imagistică intra-operatorie este un instrument vital pentru echipa chirurgicală care are în vedere cele mai bune rezultate pentrupacient. Sistemul Imagistic O-ARM 2 intra-operator poate fi utilizat înainte, în timpul şi după intervenţia chirurgicală şi aduce imagistica intra-operativă la un nou nivel, permiţând: un acces simplu şi rapid, în timp real, imagini 3D (precum şi imagini 2D) în timpul intervenţiei, pentru sprijinul deplin în timpul intervenţiilor pe coloana vertebrală şi nu numai. Sistemul O-ARM 2 aduce o siguranţă şi protecţie crescută atât pentru chirurg cât şi pentru personalul medical, iar o vizualizare îmbunătăţită permite medicilor să performeze în intervenţii chirurgicale complexe şi minim invazive, cu uşurinţă.

12 milioane de euro investií ţn ultimii opta ani în tehnologizarea spitalului

„Ne propunem în continuare să aducem tehnologie de ultimă generaţie în spital. Am reuşit să facem aceste investiţii din fonduri proprii, în ultimii opt ani investind peste 12 milioane de euro în tehnologizarea spitalului. Marele avantaj nu a fost doar managementul care a permis aceste investiţii, ci şi echipa de specialişti care a fost interesată de progresul spitalului şi a reuşit să se adapteze şi să pună în aplicare aceste metode moderne care presupun utilizarea de tehnică de ultimă generaţie. Nu e suficient să ai aparatură de înaltă performanţă, trebuie să ai şi echipa de specialişti care să evolueze spre ceea ce ne-am propus: neuroexcelnţă la Iaşi”, a mai adăugat dr. Lucian Eva. De precizat că în prezent echipa managerială a Spitalului de Neurochirurgie Iaşi lucrează la un proiect care îşi propune înfiinţarea unui Centru de Neuroexcelenţă la Iaşi.

Acesta se va construi în curtea spitalului, va avea o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, două săli de operaţie cu câte o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi şi va include alături sălile de operaţie dotate ultramodern, tehnologie pentru radioterapie modernă, un bazin şi echipamente robotizate pentru efectuarea de proceduri de recuperare în afecţiunile neurochirurgicale şi neurologice. „Suntem în faza de realizare a documentaţiei şi sperăm ca anul viitor să începem procedurile aferente demarării acestui proiect care fi finanţat de către Consiliul Judeţean. Iaşul are nevoie de un astfel de centru care reprezintă încă un pas în evoluţia pe care ne-o dorim pentru neurochirurgia ieşeană”, a încheiat dr. Lucian Eva.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.