Robotul Perseverance, despre Curiosity: "Ăla care a cercetat pe Marte înainte n-a fost robot meşter, ci cârpaci"!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Robotul Perseverance, despre Curiosity: "Ăla care a cercetat pe Marte înainte n-a fost robot meşter, ci cârpaci"!

GALERIE
Patratel VINERI, 26 februarie 2021 - 1Patratel VINERI, 26 februarie 2021 - 2
  • Patratel VINERI, 26 februarie 2021 - 1
  • Patratel VINERI, 26 februarie 2021 - 2
- +

* A trecut şi Dragobetele, femeile au primit noi dovezi de iubire de la bărbaţi, bărbaţii au făcut noi împrumuturi la bancă, fiindcă urmează 1 şi 8 Martie şi nu te poţi prezenta doar cu un mărţişor şi un ghiocel, că ţi le vâră duduia pe gât, iar până pe 9 Martie mai e. Până atunci, să aflăm ce s-a întâmplat alaltăieri prin ţară cu prilejul Dragobetelui:

* Mulţi români au sunat în seara de Dragobete, anunţând că s-au întâlnit cu făpturi ale Întunericului, mumii, stafii, vrăjitoare, strigoi, moroi, fantome etc. Cei care au studiat fenomenul zic că, de fapt, făpturile erau doamne de prin vecinătate, proaspăt ieşite de la coafor, unde au încercat să se facă frumoase de Dragobete, şi că pe buzele lor nu erau urme de sânge nevinovat, ci ruj aplicat excesiv.

* Niţel naţionalist, primarul din Şoşoceni a refuzat să sărbătorească ziua lui Valentin, un străin de neam şi ţară, dar a organizat pe 24 februarie, în ciuda pandemiei (care nici nu există, după cum a ţinut el să precizeze), o petrecere destinată Dragobetelui, "că-i băiet de-al nostru, din popor". Cu această ocazie i-a pus pe toţi să cânte "Noi suntem români!", l-a înfierat pe Arafat şi a oferit băuturi în culori care simbolizează iubirea, adică sucuri roz şi roşii de zmeură, căpşune şi cireşe. Participanţii au gustat sucurile şi au fugit spre bufet scuipând, tuşind şi înecându-se; acolo şi-au comandat alte băuturi în culori care simbolizează iubirea, adică rose şi cabernet; totuşi, se pare că, pentru cei mai mulţi, iubirea e transparentă sau uşor tulbure, ca ţuica.

* Principalul simbol al primăverii rămâne ghiocelul, dacă e lipit pe un cadou scump;  el a devenit cam ca plicurile nevinovate în care se vâră darul la nuntă sau şpaga. Am aflat că au apărut pe piaţă ghiocei contrafăcuţi, de unică folosinţă; acestora li se duce vopseaua verde pe degete, când sunt manipulaţi, iar cea albă de pe petale rămâne pe nasul celor care îi miros. În plus, un sătean din Moldova ne-a povestit că a băgat câţiva asemenea ghiocei în căzănelul de rachiu, dar s-au dizolvat!

* O ştire de ultimă oră: se pare că robotul Perseverance, ajuns pe Marte, a început deja să transmită informaţii tendenţioase, multe făcând aluzii la activitatea robotului Curiosity, aflat pe Marte încă din 2012. Printre altele, a amintit că "Alea-s mostre de sol? Cine a cercetat aici înainte n-a fost robot meşter, ci un cârpaci!", apoi a spus că a aflat el cum că robotul Curiosity a omorât o pisică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.