anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Rocadă la Prefectură: Cojocaru depune azi jurământul în locul lui Grigoraş

GALERIE
cojocaru-psd
 • cojocaru-psd
- +

Marian Grigoraş şi-a făcut ieri bilanţul celor doi ani la conducerea Casei Pătrate. El rămâne subprefect, alături de colega sa susţinută de asemenea de PNL. Ce situaţie găseşte Bogdan Cojocaru la Prefectură?

Bogdan Cojocaru este, de ieri, noul prefect al judeţului. Guvernul a emis ieri primele hotărâri de eliberare din funcţie, respectiv de numiri a noii garnituri de reprezentanţi în teritoriu. La Iaşi, prefectul de la PSD va fi secondat de doi subprefecţi de la PNL. Marian Grigoraş coboară o treaptă şi ocupă funcţia vacantă de subprefect, alături de colega sa, Adina Gîrjan. El a preluat Instituţia Prefectului pe 11 decembrie 2019 de la Marian Şerbescu. Adina Gîrjan a fost numită subprefect pe 21 mai 2020, reactivând a doua funcţie de acest fel după mai bine de zece ani în care Casa Pătrată a funcţionat cu un singur subprefect.

Fostul prefect a afişat ieri pe pagina sa de Facebook un bilanţ al activităţii sale în aceşti doi ani. El a amintit că pandemia a debutat la trei luni de la începerea mandatului său şi că, astfel, aproape întreaga activitate a avut punct central gestionarea activităţilor în funcţie de efectele ei şi de măsurile impuse de la Bucureşti.

Sub „umbrela” pandemiei, prezenţa lui Marian Grigoraş şi a Adinei Gîrjan în afara Prefecturii şi în faţa ziariştilor a fost cât se poate de discretă. Dacă fostul prefect a mai putut fi văzut la unele evenimente publice, aproape întotdeauna lângă preşedintele CJ Costel Alexe, subprefectul Gîrjan este necunoscut ieşenilor, altfel decât din unele relatări de presă. Nu s-au ţinut nici întrunirile lunare ale Colegiului prefectural şi ale Comisiei de dialog social, principalele grupuri de lucru cu şefii instituţiilor publice, respectiv cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din judeţ. Prefectura Bihor, de exemplu, a anunţat mereu subiecte interesante şi actuale pe ordinea de zi a acestor şedinţe, care au continuat şi pe perioada pandemiei. Rămâne de văzut dacă noul prefect numit ieri de Guvern la Iaşi va reuşi să scoată instituţia din hibernare.

De menţionat şi fluctuaţia de personal din Instituţia Prefectului în această perioadă. Mai mulţi angajaţi au părăsit Prefectura, iar unul dintre ei a deschis chiar un proces de hărţuire la locul de muncă, în care pârâţi sunt atât instituţia, cât şi fostul prefect, alături de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.